Sivribiber adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gönderen hesap belli alan hesap numarası belli yani takibi mümkün ama Devlet yasal olarak kripto parayı tanımadığı için işlem yapmıyorlar.
Kısacası dolandıranın yanına kar kalıyor
Değerli hocam devlet diyor ki benim kontrol edemediğim bir sisteme girersen senin zararın için uğraşmam.
Ki son derece haklı. Senin para gönderdiğin ve karşı tarafın para aldığını ispat edemezsin.
Sen yüksek kazanç için riske girmişsin ve senin riske girip kaybettiğin paranın peşinde koşacak savcı polis herkesin vergisi ile çalışıyor.
Senin kendin riske girip kaybettiğin 300 lirayı bulmak adamı cezalanırmak için 10 bin liralık masraf yapmak istemiyor devlet.

Diğer yandan ortada bir dolandırılma durumu yok.
Sen 300 lira karşılığında evranin sırrını istemişsin.
Adam sana şu coin çıkar demiş o coin çıkmamış.
Zaten o adam o coinin kesin çıkacağını bilse 300 lira karşılığında sana mı söyler bankadan 30 bin lira çekip o coine mi yatırır?

Ortada bir dolandırılma yok.
Adam sana belli bir ücret karşılığında yatırım tavsiyesi vermiş.
Ve verdiği tavsiye işe yaramamış.
Doktor sana bir ilaç verdiğinde ve hastalığın iyileşmediğinde gidip muayene parasını geri istiyor musun?

Maalesef dolandırılma vakalarının çoğu kolayca yüksek kazanç elde etmek isterken ortaya çıkıyor.
300 lirayı göndermeden önce hiç düşündün mü?
Sen çıkacak inecek coinleri %90 ihtimalle bilsen bu bilgileri 300-500 liraya satar mıydın?

Hepsinden öte geçmiş olsun.
Bereket 300 lira gibi bir para kaptırarak çok büyük bir deneyim elde etmişsin.
İleride daha büyük miktarları kaptırmanın daha çok zarar görmenin önüne geçmiştir inşallah bu deneyim.
Allah bazen küçük belalar verir ki büyüklerinden daha dikkatli sakınalım diye...

networx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Coinler (uzun süreli hard mixerlere sokulmadığı taktirde) takip EDİLEMEZ yazılarına katılmıyorum, fakat bu şikayetiniz hiç bir çözüme kavuşmaz
Takip edilemez denmiyor. İspatlanamaz deniliyor.
Bir coin alırken ya da satarken kanunun ispat olarak kabul edeceği herhangi bir sistem var mı?
Ben o coini almadım, ya da o ecüzdan bana ait değildir diyen adama hayır kesinlikle senindir diyebileceğin kanuni bir ispat şekli var mı?
Kredi kartını ve şifresini çaldırırsan bu kart üzerindeki harcamalarda sorumluluğun vardır.
Çünkü kartı alırken yasal sözleşme imzalıyorsun. Bu sözleşmeyi devlet tanıyor ve hesabuı takip ediyor.
Ama coin işinde hagni cüzdan kime aittir takip edemiyorsan, kimin kime para transfer ettiğini de ispatlayamıyorsun.