Btc veya diğer para birimleri ile yapılan dolandırma veya hırsızlıkla ilgili verilerin takibi yapılamayacağından ve şahısların gerçekliği kanıtlanamayacağından dolayı maalesef yapacak hiç bir şey yok. Geçmiş olsun.
Devlet diyor ki öyle bir ödeme şekli bilmem. Bankacılık sistemini kullan ödeme yap bende gereğini yapayım. Benden yardım istiyorsan benim sistemimle işlemlerini yapacaksın diye özetleyebiliriz kararı.
hiç birşey yapamazsın. bu tip durumlarda adam çıktı coin der çıkar işin içinden. devlet resmi olarak tanımıyor. takibi mümkün olmayan para. adam benim cüzdanıma gelmedi der olur biter.
geçmiş olsun hepimiz ders çıkarıyoruz bazı şeylerden. bende 2-3 kere dolandırıldım ama ders çıkardık.
madem öyle neden coin borsalarına izin veriyor diyenler çıkacak açıklayalım. bu kişiler sanalda olsa hizmet sağlıyor ve vergi ödüyorlar. aracı olarak papara paypal gibi ve takibi mümkün olduğundan müsade eder çünkü yasal olarak bir iş yürütülüyor.
Coinler takip edilemediği için yasal olarak ceza aldırabilmeniz imkansızdır. Geçmiş olsun.
Gönderen hesap belli alan hesap numarası belli yani takibi mümkün ama Devlet yasal olarak kripto parayı tanımadığı için işlem yapmıyorlar.
Kısacası dolandıranın yanına kar kalıyor