Gelawej88 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar Merhaba,
İstanbul Esenyurtta 3 yaşında 3+1 bir dairem var. Şahsen anadolu yakasında kirada oturduğum için o evi kiracıya vermişim.
Daire arakatta. Zeminle ve çatıyla bağlantısı yoktur. Dış cephe yalıtımı vardır, yeni binadır.
Fakat kiracım aşırı nem ve rutubet olduğunu belirterek evden ayrılmak istediğini söyledi ve bana bunun resimlerini yolladı.
Durum tarif ettiği gibi kötü görünüyor. Nemlenen duvarların banyo ve mutfakla herhangi bir komşuluğu yoktur. Hatta bir oda da tavanda da rutubet oluşmuş.
Usta çağırmış ve usta da çözememiş. Kapı pencereler hep kapalıysa ve terleme yapıyorsa olabilir mi dedim ama dediğine göre evi havalandırıyorlarmış.
Resimleri aşağıya koydum. Tecrübesi ve fikri bulunan forumdaşlarımı yorumlara bekliyorum

Kıyafetlerin Hali http://prntscr.com/mu0lui
Gardrobun Arkası http://prntscr.com/mu0m7z
Tavan http://prntscr.com/mu0kfy
Balkon Kapısının Üstü http://prntscr.com/mu0ktl
İçe bakan Duvar http://prntscr.com/mu0lb0
Kolon http://prntscr.com/mu0lmj
Pencere Kenarı http://prntscr.com/mu0mnz

aynı şey benim de başımda. üst komşumda da durum aynı cephenin birisinden nem alıyor. yalıtım olmasına rağmen alıyor. Allahtan ben su geçiren küf yapmayan polisan boya ile boyadığım için küf olmuyor ama üst komşunun duvarlar komple yeşillenmiş.

benim tahminlerim şu yönde yalıtım var ama yalıtım biraz farklı bizimkisinde kaplama gibi o yüzden ta çatıdan bir yerden su giriyorsa aşağı kadar akıyor olabilir. ikincisi yalıtım olsa da duvar çok ince yapılmış. ancak doğu ve batı cephesinde bişey yok kuzeyde zaten daire var sadece güney cephesi rutubet alıyor. benim üstümün üsüt içten de yalıtım yaptırmış yine çare olmamış o koku hep oluyor demiş benim üstümdekine.