Geçmiş olsun hocam.
Ama az da olsa sizde de hata var, öğrenci adama e-ticaret gibi büyük sistem işleri verilirse helbete hem paranızdan hem zamanınızdan olacakınız.
öğrenci arkadaşlara birşey demiyorum onlarda masrafını çıkartmak istiyor. iş bilen çok az öğrenci var , yazılım seviyesinden bahsetmiyorum, uzun süreli işler sabır ve azim gerektiren işler öğrenci algoritmasını kurmadan
müşterinin neler isteyip neler talep edeceğini hesap etmeden işi alıyorlar, sonra işin aslı o kadar basit olmadıgını görünce , çoğu ortadan kayboluyor

Bende öğrenci kardeşlerime zamanı geliyor iş veriyorum, ama böyle işin bitmiş hali değil de daha çok ham halini veririm çünkü biliyorum ki o istediğim şeyi asla yapamaz ...

Profesyonelliğimi işimi yaparken gösteririm, zamanı dar olan kimselerle fazla çalışmam, işimi yazıya dökerim yazdıgımı mutlaka eksiksiz sorunsuz stabil şekilde teslim ederim.
Verdiğim süre içerisinde teslmatımı yaparım
peşin ödeme almam , ama iş sonuda almam, işimi aşamalara böler tamamladıgım her aşamanın ödemesini alırım, (almadıgımda yazmayı bırakırım ) bu şekilde hem benim emeğim boşa gitmez hem müşterim olmayan bir işe para ödemez

Forumda bazı ilan sahipleri referans at der , atarsın nesine bakıp beni değerlendiriyor anlamıyorum ama yazdığım sistemlerin yazılımsal boyutundan değerlendirildiğimi hiç düşünmüyorum
tasarımlar işi yaptıgım müşterinin seçimi ve herkesin beğendiği hoşlandığı şey farklıdır. dinamil admin paneli atarım referansta adam girip bakmadan beni değerlendirebiliyor ...

Uzun uzun yazmak isterdim hocam belki biraz konudışı oldu kusura bakmayın, biraz açıklamak istedim.
sanırım benim gibi olan diğer yazılımcı arkadaşlarım beni anlamıştır
profesyonel bir yazılımcının hakkını verdikten sonra alacağınız hizmet ve üründe iyi olacaktır.

Saygılarımla...