UfuX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar,

Hocam herhangi bir danışmanlık firmasından hizmet almadım. Evraklarımı hazırlayıp direkt başvurdum. Tarafıma verilen yazıda da herhangi bir evrağımda sıkıntı olmadığı belirtilmiş, sadece hesabıma giren 2 girişten bahsediliyor. Biri 29 k biri 14, 29 K dediğim gibi gazete ortaklığından ayrıldık. Onu eldan alarak kendimiz yatırdık hesabımıza, bu hesap maaş hesabım, tek hesabımı gösterdim zaten. Belediyede Basın Yayın ve Halkla İlişkiler biriminde çalışıyorum. Bütün kimlik kartlarımı da eklemiştim. Başvuru olarak da, turist başvurusu abim orada yaşıyor o bana davet atmıştı. Onunda banka bilgilerini falan eklemiştik. Sadece paraya takılmışlar, dönmeyeceğinden şüphe ediyoruz demişler.
turist vizesi için çok yüksek meblaglı hesap göstermek sıkıntı bir de aile bireylerinden birinin ordan size davet yollaması olayı daha çok süpheli duruma sokmuş. Turist olarak gidip x gün kalacağınız için 43k tl gibi bir rakam + araç satışıda var ona takılmışlar muhtemelen bir de sanıyorum şuan çalışmıyorsunuz yani hem 43k tl hemde aracını satan birinin gerçekten geri dönmesi için gösterebileceğiniz bir sebep olmadığını düşünmüşler. bu durumda tekrar başvuru yaparken birkaç farklı cover letter yazılması gerekiyor neden işten ayrıldınız? işten ayrılma sonrası paranın elden kimin tarafindan verildiği vs. açıklanmalı. tabi bir de geri döneceğinize inandırmanız gerekiyor.