UfuX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar, arkadaşlar ağabeyimin daveti üzerine gerekli evrakları hazırlayıp İngiltere vizesi için başvuru yaptım. Bugün red cevabı gelmiş. Nedeni ise hesabımda gösterdiğim paranın kaynağını belirtmemem. Kurumda çalışıyorum, maaş bordrosu, banka dökümü, SGK dökümü falan verdim. Ortağı olduğumuz gazeteden ayrıldığımız için bize elden para verildi. Bir kısmını buradan bankaya yatırdım. Bir kısmını da araç satışından. (GAZETE'DE KENDİ ARAMIZDA SÖZLEŞME YAPILDI BU RESMİYET SAYILMIYOR)

İkinci başvuru için bu para kaynağını nasıl gösterebiliriz bilgisi olan var mı? Haliyle bu neden kabul olmayacak.
ingiltere'de için hem kendime hemde tanıdıklarıma 3 kere turist vizesi aldım, 2 kere de iş planı (BP) yazıp onay aldığım için şunu belirtmek isterim ki, hesapta bulunan para yakın tarihli olmaması gerekiyor, tabiri caizse istenen son 6aylık hesap dokumunun yanı sıra 6 ayında öncesinde öncesinde hesabınızda bir miktar para olması sizin için + olacaktır. Sizin durumunuz tabi farklı. Kurum olarak bahsettiğiniz yer özel sektör mü yoksa kamu mu ? Ortağı olduğunuz gazeteden şu şu tarihlerde çalışmıştır şeklinde bir referans mektubu almış mıydınız ? eğer aldıysanız buna ek olarak keşke elden alınan parayı bir kişi tarafından sizin hesabınıza fesih ödemesi şeklinde yazdırıp yatırsaydınız. Gazete de veya x bir kurumda resmi çalışma zorunlulugu yok freelance olarak gösterebilirsiniz.

Ayrıca şunu öğrenmek istiyorum iş planınızı siz mi yoksa danışman mı yaptınız ? Tek kişi olarak mı yoksa aile başvurusu mu ? Tek banka hesabı mı yoksa 2 farklı hesap mı sundunuz ? Bir de iş planını hangi sektörde yazdınız ?

Bu konu dışında soru sormak isteyen arkadaşlar olursa pm yolu ile sorabilirler.