Yaklaşık bir ay kadar önce (08.02.2019) özel bir hastanede septum ameliyatı oldum. 8 yıl kadar ertelemiştim, ameliyat olmaya karar verdiğimde yine çevreden faydası olmaz, yüzün morarır, ağrıdan duramazsın, tampon çıkarken ağlarsın gibi olumsuz yorumlar almama rağmen doktora güvenerek ameliyat oldum. Estetik yoktu, lazer ile kapalı ameliyat oldum ve genel anestezi uygulandı. 1 saat 20 dakika süren ameliyatın ardından bir gece hastanede yattım (şehir dışından geldiğim için taburcu etmek istemediler) Ertesi gün hiçbir sorun olmadan hatta aracı kendim kullanarak eve döndüm. 4 gün tampon takılı kaldı ve bu süreçte ilaçlı su ile burnumu temizlemeye çalıştım ancak tamponun ortasındaki hortum küçük olduğu için tıkanıyordu. Yaklaşık 10 gün sümkürmek ve burna su çekmek yasaktı. Bu süreçte genelde ağızdan nefes aldığım için boğaz kuruluğu sorunu oldu zaman zaman ancak şikayet edecek derecede değildi.
Tampon çıkarken hiç birşey hissetmedim ve aşırı bir rahatlama geldi.

Sonrasında yaraların kabuk bağlaması sonucu zaman zaman tıkanmalar oldu ama yine çok sorun edilebilecek bir durum değildi. Gün geçtikçe dikişlerin ve buruna konulan ilaçların erimeye başlamasıyla rahatladım, halen ufak tefek tıkanma problemleri yaşasamda uyku ve rahatlık anlamında faydasını görmeye başladım.
İyi bir hekim bulursanız kesinlikle tavsiye ederim.
Sormak istediğiniz bir konu olursa her zaman ulaşabilirsiniz.

Geçmiş olsun.