AwoApp adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Doktor ve hemşireler ve diğer sağlık çalışanlarda hava yok, bazı insanlarda ağır bir eziklik kompleksi var. Normalde bir esnafla, minibüs şoförüyle olsa sıradan kabul edip takmayacağı bir olayı sağlık çalışanı ile yaşayınca bu okul okuduğu için doktor olduğu için kendini benden üstün görüyor sanrısına kapılıyorsunuz. Bir telefoncu dükkanına girip s8 kılıfı var mı diye sorduğunuzda adam kafasını bile kaldırmadan size yok dediğinde adamın yakasına yapışmıyorsunuz ama bir doktor kafasını kaldırmadan size cevap verdiğinde içinizdeki eziklik lağım gibi akıyor. Doktor, hemşire ve bilumum diğer tüm sağlık çalışanları da sıradan birer insan. Bu kadar eziklik kompleksine girmenize gerek yok.
Bu mesaja imzamı atıyorum.Doktorlar hastalarına karşı hiç bir zaman maddi olsun manevi olsun kendilerini üstün görmez ,sadece ona karşı sergilediğiniz tavır karşısında size karşılık verirler ki zaten bu olması gereken bir şeydir.Ayrıca anatomi,fizyoloji,patoloji gibi temel tıp derslerini 2'şer yılda öğreniren hasta ile olan iletişimi,etiği,yasaları 6 yıl boyunca öğrenirler.Bu mevzu bugünkü tıp eğitiminde de böyle bugünün profesörlerinin gördüğü tıp eğitiminde de böyleydi. Geçmişten gelen "doktorlar zengindir,doktorlar egoludur." lafları malesefki bugünü etkilemekte ve hasta-doktor arasındaki iletişime son derece zarar vermektedir.

Bir sağlık çalışanından size verebileceği en yüksek verim için size nasıl davranmasını istiyorsanız öyle davranın , karşılığını bulacaksınız emin olun."Hasta/hasta yakını olarak birde onunlamı uğraşayım" diyebilirsiniz , evet uğraşmak zorundasınız.Karşınızdaki insan size zarar vermeme üzerine yemin etmiş ve yıllarca insana zarar vermemek üzerine eğitim almış bir insan.

Bu konuyla alakası yok ancak aksini düşünenler ve konu hakkında bilgisi olmayanlar için yazmak istedim.