Selamün aleyküm, hiç konuyu uzatmadan tepkimi göstermek istiyorum.
Dün bir tanıdığım ( kardeşim) okulda maç yaparken ani bir hareketle belini kitlemiş çocuğun beli oynamıyor zar, zor yürüyor evi ile okul arası çok uzak şehrin bir ucu okul öbür ucunda ev var yani ailesinin gelme imkani yok, okuduğu ilçede 2 tane hastane var acil bölümlerine gittiğinde de 2 hastane'nin çocuğa 18 yaşından küçük olduğu için kayıt açmamışlar, başında bir kişinin olması lazımmış çocuk 17 yaşında. Demiş ki ; hiç olmazsa bir iğne vurun beni az birşey tutsun evim uzak ailemin gelme ihtimali yok.
2 hastanede'de aynı durum yaşanmış çocuk kilitli beli ile şehrin bir ucundan diğer ucuna gitmiş.
Hayır yani sen acil bölümüsün çocuğun önemli durumu var neden bir iğne bile yapmıyorsun?
Madem 18 yaşından küçüklerin böyle bir hakları yok onlar neden yaşıyor?
Bu zihniyeti Allah ıslah etsin!!
Çok saçma bilgisizce bir sitem.
Sen ne sağlık hakkında, ne acil servis ne de hukuki yükümlülükler konusunda konusunda yeterli bilgiya sahip değilsin.
O hastane o çocuğa bir iğne vursa ve çocuk o iğneden sonra fenalaşsa ve ölse.
O gelemeyen aile var ya hastaneyi basar doktorları döver sonra dava açar tazminat peşinde koşar.
Acil Servis adı üzerinde ACİL vakalar için vardır.
Acil vaka nedir? Senin canının yanması senin için aciliyet doğurur.
Ama Acil Servisin amacı hayati tehlike olan durumlara öncelik vermektir.
Maç yaparken kolu kırılsaydı, ya da kafasını vurup şuurunu kaybetseydi acil serviste müdahale edilirdi.
Ama beli tutulan adama acil serviste müdahale edilmez.
Başka bir arkadaş yazmış lenfleri şişen çocuk götürmüşler.
Lenf şişmesi hayati tehlike midir?
Eğer o lenfi şişen çocuk bir süredir 41 derece ateşle duruyorsa o zaman acil müdahale eder.
Yoksa sizi eve gönderir gidin poliklinikten randevu alın derler.
Grip olunca acile giden adamların ülkesiyiz.
Kendi kafanıza göre yetersiz bilgi ile şikayet etmeyin.
18 yaşından küçük bir adama ailesinin izni olmadan kimse müdahale edemez.
Ederse ortaya çıkan sonucun bedelini ağır öder.
Maç yapıyorsanız beliniz tutulduysa arkadaşlarınız kolunuza girer sis eve götürürler.
Oradaki sağlık personeli kimin işi acil kimin işi değil sizden iyi biliyor.
Eğer ciddi bir tehlike yoksa ailesinin izni olmadan bir çocuğa tedavi yapmazlar.
2 haftada 1 babamı iğneye götürüyorum hastaneye.
Babam 18 yaşından küçük değil ama iğne yapmadan önce her seferinde bana kağıt imzalatıyorlar.
Çünkü o iğne sonucu birşeylerin ters gitme ihtimali var. Bunu bilip kabul etmen gerekiyor.