AlperDemircan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O çok ilginç olmuş, 2. yakalamada o cezayı kitliyorlar.
Ben 2 yıldan uzun kaçak kalmıştım yakalandığım zaman. Ama ceza 8 aylık süreç yoklama kaçağı suçu işlediğiniz için vs. diye geldi.
Sonra bir ceza yemedim, askerlik işlemi sırasında neden kaçak durumuna düştüğünüzü açıklayın diyorlar, eşim hamile, düğün, hastalık vs. en altta da ekstra bir alan var.
Mezun olmak için tek ders sınavlarını beklemek durumunda kaldım yazdım. Sonrasında ceza kesilmedi, şube ve memura bağlı sanırım.

Mahkeme kararı 120 lira yoklama suçu işleme cezası geldi.

Ama kesilen ceza silinmez diye biliyorum, bedelli olsun veya askere gidin. Vergi borcu olarak bir gün yansır, e-devlette tüm borçlarda görünüyor olabilir.
normal askerlik yaparsanız silinmiyor. ancak bedelli askerlikte siliniyor. daha önce bu sebeple alınmış olan cezalar.

evet belki benimde ikinci olabilir emin değilim ama polise bir kere takıldım. askerlik şubesi de işlem yapmış olabilir arada gidip geliyordum muhabbet olsun diye 😂

dava hiç açılmadı ama 3 senede sadece o ceza ile kaldım. onuda bedeli sonrası silecekler.

polise de takilmadim hatta gece şehirlerarası yolda jandarmaya takıldım. evrak imzalattı gönderdi. hazirana kadar hakkınızda yasal işlem başlatılmaz. zaten evrak imzaladığını düşünsek 14 gün hakkınız var, sonra o dilekce isleme girer sonuçlanması 1 2 ay sürüyor. 2. kez yakalanırsaniz ve yine sonuçlanır da gitmezseniz galiba 3. de hakkınızda yasal işlem dava süreci başlıyor zorla muayeneye götürme işlemi icin onda da savciya gider ifade verir durumunu anlatırsin para cezasi keser. askerlik şubesine götürürler islemleri yaparsın. aile hekimine git muayene ol gel diyorlar ona da gitme bırak kalsın işlem orada. ben öyle yapıyordum sıkıldıkça gidip muayene işlemi başlatıyordum sonra gitmekten vazgeçip aile hekiminden imza almıyor evrakları teslim etmiyordum. 6 ay çok rahat gezersin hatta cok aykırı bir yerde yakalanmadi isen anlat durumunu sinava hazırlanıyorum yoklama kaçağıym abi de bir çoğu yardımcı olur