Merhaba arkadaşlar,
az önce +990850223663 bu numardan arandım, arayan şahış enpara güvenlik departmanından aradığını güvenlik için teyit yapacağız felan dedi. (Profesyonel şekilde) İnanmadığımı söyledim. Küfür etti, tüm kimlik bilgilerimi söyledi, adresimi, çalıştığım iş yerini banka hesabımdaki parayı iş yerimin adresi adı. Ev adresime geleceğini söyledi bende tahrik oldum bende ona küfür ettim.
Herhangi bir para kaybı olmadı lakin bunca kişisel bilgiye erişebilmeleri beni tedirgin etti.
Böyle bir durum ilk defa yaşıyorum, bu özel bilgileri hangi kanallardan eriştiklerini merak ediyorum açıkçası.
Hadi diyelim adres bilgilerimi kariyer.net üzerinden edindiler. (Şirket hesapları belli bir ücret karşılığında telefon/tc/adres bilgilerini görüntüleyebiliyor.)
Banka hesabı bilgilerimi, çok detaylı bir şekilde. Hareketlerini vs. nasıl bilebilyorlar, bankanın yazılımında veritabanında açıkmı vardır? yada kötü niyetli bir çalışan mı sızdırıyor? bunlar mümkün mü teknik olarak?
Twitter, Facebook gibi mecralarda sponsorlu reklam ile Phishing yapılmaktadır. Tıklayın internet kazanın vb reklamlara itibar etmeyiniz. Adwors ten bile fake script ile reklam çıkıp , googlede en üst sıraya çıkabiliyorlar. Tüm bankalar için geçerli. Bankanızın url si olduğundan emin olun. Bunlar çok türedi, çok insanın canı yanıyor. Allah sonumuzu hayır etsin.