Gucluyazar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşin gerçek yüzünü bilmeyen insanlar geliyor yorum yapıyor. Hava kimsede yokmuş.
Vaka veriliyor, gidiyorsun hastanın yanına, sanki taksi gelmiş gibi. Oraya zaten profesyonel bir ekip gidiyor, onu hastaneye götürmek için değil gerekli müdahaleyi yapmak için.
Sen hasta ile ilgileniyorsun, hasta yakını geliyor o öyle mi olur, hızlı olsana, ambulansa 1 kişi binebilir dersin 3 4 kişi binmeye çalışırlar sanki otobüs.
Halk kural tanımaz ve şiddet vari olursa, insan ister istemez güler yüzünü bir zaman sonra kaybediyor.
Dışarıdan göründüğü gibi hastayı kucakla hastaneye bırak değil.
Yeri geliyor arrest vakalarda olay yeridne saatler süren müdahaleler yapılıyor.
Ekipler 24 saat çalışıyor, 24 saat boyunca enerjisini üst düzeyde tutmasına da imkan yok. Günde kim bilir kaç hasta, kaç vaka geliyor.
Belki ellerinde çocuk ölüyor, belki bir anne evladından ayrılıyor, belki gözünün içine baka baka beni kurtar diyen biri ölüyor.
İşin iç yüzünü bilmeyen de; "112ciler çok hovolo" diyor.
Laf meclisten dışarı.
Yani ?

İşin iç yüzü, işi doğru yapmaya engel değil ki. İşin iç yüzüne göre karar vereceksek diğer taraftaki adam da hasta, yaralı.

-112'yi hariç tutarak yazıyorum, hiç tecrübe etmedim- Şahsen pahalı özel hastaneler hariç özel/devlet her türlü hastanede hemşire veya görevlilerden adeta yalvararak bilgi ve hizmet alıyorum. Randevu vermişler doktor yok, soruyorsun gelecek diyor, ne zaman ? belli değil. İşlem yapılacak bilgi yok. Zaten herşeyi vatandaşa yaptırmak moda olmuş, al bunu alt katta bilmem ne odasına götür. Oldu ! başka ? En son eşimi özel hastaneye götürdüm, serum takılacak, elime kağıt tutuşturdu "git depodan serum al" dedi hemşire. Çok da sakin biriyimdir ama artık nasıl tepki verdiysem şefleri midir sorumlu mudur o getirdi serumu. Şimdi konuyu uzatmaya gerek yok, herkes hastanelerde böyle mağdur olduğu günü yazsa forum kilitlenir eminim.

O yüzden işin iç yüzü falan boş, maalesef Türkiye'de sırtını kamu kaynaklarına dayayıp elinde yaptırım gücü olan herkes kral sanıyor kendini. Lafı isteyen üstüne alır isteyen meclisten dışarı atar. Nasıl ki her hasta aynı derecede sorunlu değilse her hemşire de aynı derecede kibirli değildir. Bu yüzden belki 100 kişide 3 tane olan vakayı genelleyip "siz bizim ne çektiğimizi biliyor musunuz" demek anlamsız.