tezcreative adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendisi bana buraya gel 2800-3000 maaş, prim, yemek, sigorta vereyim dedi. Düzenimi buraya kurduğum için gidemeyeceğimi söyledim defalarca, fakat hala ısrarla oraya gelmemi dile getirdi. En son da oradan çalış 3 ay 1500'den deneyelim idare et dedi işte. Komik bir durum aslında, 1,5 yıldır çalıştığım insan 3 ay deneyecek. Günde 1 saatimi ayırarak ürün girdiğim bir site aylık 1000 TL ücret ile beni çalıştırıyor bilgisini ilettim ve dediği şey onu da yaparsın 1000 TL de oradan alıyorsun işte dedi (neyine yetmiyor sıfarı ile) E hiç uyumayacak mıyım lafını döndürünce de ben hiç uyumuyorum ki oldu. Böyle de dedikodu yapıyormuşum gibi hissettim kendimi. Sırf elimde sosyal medya yönetimi vs. birkaç sabit iş olduğu için diğer platformlara vakit ayıramıyordum. Aslında biraz zaman ayırıp diğer platformlara ve buraya da yönelsem daha rahat, düzenli bir şekilde yine patron baskısı altında kalmadan işimi iyi şekilde yapabilirim diye düşünüyorum. Öte yandan sabit bir işe de ihtiyacım var çünkü 2-2,5 yıl sonra evleneceğim Allah nasip ederse. Düzenimi kurmak zorundayım, kafa patlatıp duruyorum şu sıralar sadece
Sabit işte çalışan birisi olarak şunu net söyleyebilirim ki "sabit iş TEMBELLEŞTİRİYOR"
10.000 TLlik bir iş yapsanız da 1.000 TL'lik bir iş yapsanız da atıyorum 4k alıyorsunuz zaten. Bu yüzden yaptığınız iş devamlı azalan bir formda oluyor.
Kredilerim biter bitmez istifamı basıp Sosyal Medya + Kodlama'ya daha fazla yoğunlaşıcam inşallah. Halbuki aldığım maaş çoğu kişiye göre gayet yüksek. Ama yine de istifa etmem şart.
"Bi akşamlarım var zaten" deyip gönderileri unutuyorum. 8-10 tane hesabın gönderileri bazen zor gelebiliyor her akşam...
"Bi haftasonlarım var" deyip projeleri erteleyebiliyor "Önümüzdeki haftasonu hallederim" diyebiliyorum.
"Bi senelik izinlerim var" deyip hali hazırda kendim için yaptığım 2 adet sitenin kodlamasını "yarın devam ederim" deyip bırakabiliyorum.
Ama sabit iş olmadığında biliyorum ki "Çalışmazsam para yok!" O yüzden tembelliğe yer kalmıyor.
Bu sabit iş olayını birkaç kez daha gözden geçirin derim.
Hiç değilse free olarak çalışabileceğiniz ve o aksesuarcı kadar sizi yormayacak birkaç iş daha bağlamaya çalışın derim.
Günde 1 saat ayırarak aldığınız 1000 TL gibi güzel başka işler bulamayabilirsiniz ama aksesuarcının verdiği iş kadar ucuz ve yoğun işlere bakmayın. Bu sayede vaktinizi de para akışınızı da daha iyi idare edebilirsiniz belki.