SABOCES adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benzer sorunu bizde yaşıyoruz e ticaret sitemizde şuan. Açıkçası aklıma bişi gelmiyor.

Google aramalarında sayfa dilini fr yapsak ona göre indexlemiyor yinede google. İlk defa uğraştığımız için kitlendim bende. Global firmalar ülkelere göre search te nasıl sayfalarını gösteriyor bulamadım..
1 sub domain kullanabilirsiniz.
2 session kullanabilirsiniz.
3 farkli uzantilar kullanabilirsiniz.
4 get kullanabilirsiniz.
bu kisimda karari verdikten sonra ipye gore mi yoksa browser diline gore mi karar verme ve en sagliklisi ip olacaktir. sonucta ben almanyadan giriyorsam browser dilim turkcede olsa almanca az da olsa biliyor oldugum icin dili degisterebilirim ama browser dilim default olarak ingilizce gelmis olabilir ve bunu ayarlamayi bilmiyorumdur bu yuzden turkiyeden girdigimde ingilizce gormem mantikli olmaz. geoip extensionini kullanabilirsiniz bunun icin.
kullanici tarafini da hallettikten sonra seo kisminda html taginda lang attr ile dili ve lokasyonu belirsiniz. 'en-GB' 'en-US' gibi daha sonra eger ayni sayfalarin icerikleri birebir ayni ise alternate iliskisi ile (rel) googleye bak bu sayfa turkce ama bunun ingilizcesi su sayfada kardesim diyerek googlein arama sonuclarinda yerellestirme yapmasini saglayabilirisiniz. headerda (server response header html olan degil) content-language ile dil bilgisi gonderebilirsiniz. ve bunlari yaparken canonical olayina cok cok dikkat etmeniz gerekir.
https://support.google.com/webmaster...r/189077?hl=tr ayrica buradan inceleyebilirsiniz.