Cips / Kola tarzı şeyler yazanlar olmuş gençler sağlıksız bir şekilde kilo aldırmak mevcut problemlerini önlemeye belki yetebilir fakat bu sefer uğraşması gereken farklı sorunlar ortaya çıkar.
Kardeşim yapman gereken oldukça basit Kilo ve Hacim. Düzenli spor yapar, beslenmene dikkat eder ve gainer kullanırsan sorunsuz bir şekilde alırsın.
- Vücudunun günlük ihtiyacının üzerinde kalori almalısın. Temel mantık budur aslında kilo alımında.
- Protein tüketimini arttırmalısın, Spor yapacağım diyorsun ve normal ihtiyacının üzerinde Protein'e ihtiyaç duyacak vücudun yoksa kasların erir ve sonrasında görünüşün hiç hoşuna gitmez.
- Karbonhidrat ve Yağ içeren yemeklerden korkmana gerek yok şanslısın yiyebilirsin ama abartma tabii

- Ağırlık kaldırman gereken sporlarla uğraş (Vücut geliştirme vs.) ama direkt zirveye oynama hafif hafif atlat seviyeyi yoksa kas ağrısı çeker ve hemen soğursun.
Diyetisyen ile görüşebilirsin fakat zorunlu mu dersen bana kalırsa değil. Kaliteli bir spor salonunda farklı bir hastalığın yoksa hemen hemen hocaların hepsi sana kabaca neler yemen gerektiğini anlatacaktır. Fakat burada sana küçük bir not düşmek istiyorum; salonlarda hocalar sana takviyeler satmaya çalışacak bunları alma demiyorum ama salondan alma. Çünkü düşük kaliteli ürünler salonlarda satılır çünkü aynı kar oranıyla kaliteli ürünleri satmaya kalksalar x2 kat fiyat çekmeleri gerekir. Salonda 200 TL olan normalde 100 TL ama 100'e bulamazsın onları dışarda da. Fakat 200'e kaliteli markayı bulabilirsin dışarda. (Fiyatları örnek olarak salladım.)
Gainer olarak farklı markalara da yönelebilirsin daha başarılıları var fakat Hardline'ın Gainer ürünü dikkat çekmek istiyorum fena değil. Diğer Protein Tozu falan çok başarılı değil bu markanın ama Gainer kullanabilirsin fiyat olarak da diğerlerinden uygun olur. Günlük 750-800 kalori kadar destekler seni.