BiELOF adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ses izolasyon, ısı izolasyon, terleme, aklına gelebilecek olumsuzlukları ortadan kaldırır. Çok fiyat farkı yoksa kullanım ömrünü + avantajlarını hesaplıyarak 3 camlı pvc maliyeti daha kârlı geleceğini hesaplamak zor değil.
İşte evin konum ve durumuna göre bunların çok farketmeyeceğini söyledi, hesap onun işi, ben aradaki farkı hesaplayamam Isı yalıtımı için özellikle yüksek katlarda bunun farkedeceğini, ses açısından sokak durumu, karşı cephenin açık olması gibi sebeplerle onun da çok fark etmeyeceğini söylemişti. Kuruluşlarımıza sürekli iş verdiğimiz için bu kişiye, menfaatimize dönük konuşuyor genelde bize. Ben hakikaten, kıyasını yapacak teknik bilgiye sahip değilim sonuçta. Profil daha geniş, cam katma olarak, fitil sayısı da cam ile orantılı olarak daha çok, eyvallah ama biri mesela 0.85 blabla değer yazmış sitesinde, ötekine yazmıyorlar bile, zar zor 1,25 buldum, azı mı iyi çoğu mu iyi onu bile bilmem yani... Yoksa biri 2 cam, biri 3 cam eyvallah, daha iyi... de; bana katkısını ölçemediikten sonra anlamsız. Mesela birinin keşif yapıp bana şunu demesi lazım, senin evinde ısıda %20, ses yalıtımında %25 fark eder, fiyatı da %15 farklı. Böyle dense otomatikman hesap yapıp ona göre karar verebilirim. Onu yapamadığım için ehlinin tavsiyesine göre karar verdim. o da evde keşif yaptı sonuçta. Bence iyi oldu