Fotoğraf optimize edici eklenti de var. Yaklaşık 70GB fotoğraf boyutlarını neredeyse 30'a kadar düşürüp optimize etmiş biri olarak -ki bunu defalarca yaptım-, haliyle size de tavsiye ederim. Elbette tercih sizindir.
Hocam bizim tarzda forumların aslında sonu geldi biliyorum ama dediğiniz gibi hatırası gerçekten büyük ve eskiler hala uğruyor.
Bu arada tavsiyeniz mantıklı geldi ve resimleri sunucuya almaya karar verdim. Onurbilişim de sağolsun bu konuda büyük bir kolaylık sağladı bana, her zaman öyleydi gerçi 6 yıldır birlikte çalışıyoruz
Akşam 2000 kadar resmi sunucuya aldım
ŞURADAKİ eklentiyi kullanarak. Aslında çalışma mantığını da tam anlamadım. Kaldığı yerden devam etme özelliği yok sanırım ya da ben yapamadım. Sonra hata verdi ve çalışmayı durdurdu. Bu akşam tekrar baştan deneyeceğim.
Fotoğrafların optimizasyonu için (attachment) bir eklenti bulamadım. Acaba bilgisayara indirip mi optimize etmem lazım bilemedim. 2.1 sürümünü kullanıyorum.
Ek...
Anasayfada devam seçeneği varmış hocam. İlk taramada 10 resim olarak seçmek daha mı mantıklı olur acaba? Seçeneklerde 5 olarak ayarlamıştım.
Resimlerin nasıl optimize edebileceğim konusunda yardımlarınız bekliyorum.
Şu eklenti sanırım Proxy cache resimlerini optimize etmek için, ya da nasıl kullanılacağını anlayamadım.
https://xenforo.com/community/resour...r-xf-2-x.6030/