Evlilik zor iş , senin yaptığın masraflarıda görünce gözüm iyice korktu ... yöreden yöreye bölgeden bölgeye değişiyor kimi 10bin masraf etmeden evlenir kimi milyarlarca masraf eder..
Sizin geleneğiniz ve kültürünüzde onlar var mecbur masraf ediyorsun, bizim burda ise balayı v.b. bir durum yok
takı ,düğün masrafı var
Benim de kız kardeşlerim var evlendiler , kız tarafı olarak yaşadıklarımı - tecrübelerim hakkında sana yardımcı olamaya çalışacağım
neyse
SENİN HAKSIZ OLDUGUN KONU :
düğün davetiye konusunda gelin tarafına danışmamanız büyük hata, bu konuyu tatlıya bağlamanın tek yollu gelin tarafı bu konuda ne isterse yapmalısınız yoksa insanların gönlü kalacak-kalbi kırılacak...
bu konuda %100 hatalısın sen ve ailen, yaptıgınız masraf amena maddiyat konusunda eksiklerin olsa sorun çıkacagını sanmıyorum ama iş aile,akraba,eş,dosta gelince işler bozulur,
kendini gelin tarafının yerine koy düğününe dayını çağıramıyorsun yada en sevdiğin arkadaşlarını yada aile gibi oldugun aile dostu komşularını... bu çok kötü bir durum seni etkilemez ama gelin tarafıda bir aile annesi babası akrabalarının yüzüne nasıl bakacak ? yüz yüze gelince ila konu sizin düğüne gelir ve bizim davet etmediniz derler v.s.... uzar bu durum...
GELİN TARAFI HAKSIZ OLDUGU KONU :
Sen babanın evinde oturmuyorsan hakta ida edemesin, senin paranlamı yaptı o evi ? cevap "hayır" ise eşin bunu bilmeli baban sağ oldukça onun malı onundur. miras kalırsa sana bırakırsa senindir.
gelin tarafı bu konuda ısrar ediyorsa bunlara ya siz böyle bir sözden bahsetiniz yada bunlar MADDİYAT üzerine evlilik kuruyor, 2.ihtimal ise bu evlilikten vazgeç , yok siz öyle bir durumdan bahsetiyseniz
ama bunu kastetmediyseniz gidin ailesi ile yüz yüze bu konuyu açık konuşun güzel bir dile izah edin tabiki bunu davetiye krizinden sonra yapın

aileler arası maddiyat krizleri dönebilir onlar kendi aralarında çatışsınlar, sen ile eşin arasında böyle bir durum yoksa gerisi boş, eşin maddi konuda sana sürekli destek çıkıyorsa seni zorlamıyorsa bu konuda , bu kızı hiç bırakma.
örnek : 6 bilezik istenmiş gücün yetmiyor eşine "benim bütçem bu ailemin durumu bu gücüm 4 bileziğe yetiyor" dediğinde eşin tamam derse iş bitiyor ailesi istediği kadar gürlesin o ben 4 bileziği kabul ediyorum önemli olan mutluluğumuz evliliğimiz der ailesi susar bir daha konuşamaz , kısa ve kaba tabirli bu şekilde örnek verebilirim

kız kardeşimi evlendirdiğimiz zaman böyle bir olay yaşandı , erkek tarafı 6 çift tamam dedi düğüne 2 ay kala gelip altınlar için yapmıyoruz dedi aileler birbirine girdi
olay el atım , kardeşime sordum " abi altın bizim için önemli değil dedi " damadı aradım abi ailem gücü yetmiyor kimse yardım etmiyor dedi gücünün yetiğini söyledi , bizim için maddiyat önemli olmadıgı için
babamla oturdum konuştum , babamda maddiyat önem vermez ama biri ona bir söz veripte yapmadıgında astım astık kestiğim kestik der , neyse biz maddi durumları büyütmeyi sevmeyiz babam bu konuda esnek olacagını söyledi damadı aradım bak dedim ailene söyle babamı arasınlar gönlünü hoş tutsunlar uzaktan konuşmasınlar gelsinler babamla yüz yüze bu konuda konuşsunlar, kardeşimin sorun yaşamayacagını huzurunun bozulmayacağını kimse ona karışmayacağını v.b. durumlar gelip yüz yüze görüşsünler altın konusundada güçleri neye yetiyorsa onu söylesinler iş çözüme kavuşacaktır.

Kadınlar bu durumlarda çok tehlikelidir. iletişiminiz çok iyi olmalı , sen beyaz dersin aile içinde siyah dedi diye dolanır

Senin eşin sende onu sevdiğini,güvenini,onu üzmeyeceğini aramalı
sende eşinde sevgi,güven ve daima arkanda olacağını aramalısın..

Uzun yazdım ama sakın sen yorum yazanların gazına gelip saçma sapan bir duruma - psikolojiye girme
burda herkes senin yazdıgın kadar senin hakkında bilgi sahibi olur
etiğin masraflara birşey demiyorum yapmışsın o masrafı ama masraf etmek seni haklı çıkarmaz , senin yazdıklarına göre haklı - haksız oldugun kısımları kısaca açıklamak istedim.

kız evi naz evidir, maddiyatan çok onların günlünü hoş tutun, onlara karşı saygılı olun, onlar size her konuda yardımcı olacaktır. sen o kadar masraf etiysen emin ol onlar da kendi güçlerinin yetiği kadar masraf etmişlerdir.