Hocam facebook reklamları adwords kadar etkilimi. Ürün satabilirmiyiz. Adwords ile mükayese ettiğinizde hangisi daha masraflı acaba. Yani sektöre göre değişir biliyorum ama ortalama bir fikir rica ediyorum sizden.
Birde benim merak ettiğim, adwords için kendi sunucu tarafımıza bir müdahale edemiyoruz dimi. Google sunucularında çıkan reklama bizim müdahale sansımız olmadığından çözüm üretmek oldukça güç oluyor. Kendi sunucu tarafımıza müdahele edip kontrol etmek sansımız olsa. İp dahi değişse saldırganI tespit etme yöntemleri var. Adwords tarafında sadece ip banlama mevzusumu var. Başka filtreler uygulama sansımız varmı ?
Birde bu tıklamalar mobil denmi geliyor yoksa masaüstündenmi ? Reklamları sadece mobilde göstersek sonuç alamazmıyız mesala ?
Adwords problemleri hakkında bir şey diyemem ama Facebook reklamları yapabilirsiniz. Sektöre göre iki reklam platformunun da avantaj ve dezabantajları var. Örnek olarak web sitenizi ziyaret eden kullanıcılar aynı zamanda o cihazda bir facebook veya instagram girişi yapmış ise facebook onların verilerini sizin için toplar siz de o kullanıcılara reklam gösterebilirsiniz. Ayrıca elinizde bir mail datası varsa bu datalardaki kişiler facebook veya instagram hesapları varsa reklam gösterebilirsiniz. Diğer bir yol da instagram işletme profilli hesabınızı ziyaret eden kullanıcılar, etkileşime geçen ve videolarınızı izleyen kullanıcılara reklam verebilirsiniz. Bunun gibi daha bir çok strateji var. Yardıma ihtiyacınız olursa özelden yazabilirsiniz.