Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Tüm bunları düğüne 2 ay kala sorgulamak artık bir şeyi değiştirmez. 3 yıllık evliyim, yaptığınız masrafı görünce evleniyor musunuz tefeciden borç mu aldınız anlayamadım. Gerçi bir arkadaşım buna benzer masraflar yaptığı halde kızın bir sözü üzerine evlenmekten vazgeçti, aldıklarını iade etti vs. Yani aslında geç değil. Çünkü bu temeller üzerine inşa edilen bir evliliğin mutlu yürümesi çok zor bana göre. Parayla saadet olmaz.
Yaptığınız masrafın %60'ı eşinizle sizin mutluluğunuza zerre katkı yapmayacak, konu komşuyu yedirme içirme benzeri (bana göre) saçma şeyler. Evlenirken eşimle beraber oturduk düşündük ve bunların hiç birini yapmamaya karar verdik. Aileler açısından yapılması elzem konuları da maksat yapılmış olsun diye minimum maliyetle yaptık. Ancak burda çiftlerin aynı fikirde olması lazım. Düğün zamanı yapılan ve yapılmayan şeylerin hatırlanma süresi en fazla 1 hafta emin olun. Kimse düğününüzde ne giydiğinizi, ne yediğini, oturduğu sandalyenin arkasındaki tülün rengini, davetiyeyi hatırlamayacak. Biz düğün şekeri yerine tema vakfından fidan almıştık mesela, daha ucuza gelmişti. Boktan renkli şekerlere para saçmaya gerek görmedik.
Neyse lafı çok uzatmaya gerek yok, bazı harcamaları görünce resmen gözlerim kanadı. Umarım ortak bir yol bulabilirsiniz.