Aile gelenek göreneklerinize göre, adetleriniz vs. eğer erkek tarafı daha çok harcıyor gibi bir bakış açısı varsa bile bunu zaten yerine getirmişsiniz. Elinizden gelen buysa daha da baş ağrıtmanın bir sebebi olduğunu düşünmüyorum.
Eğer sorun davetiye ve yemekse sadece, takılardan bir tanesini çıkarın, onun parasıyla eksiği karşılayın. Yada karşı tarafa söyleyin çeziye 70 milyar vereceğine size 5-10 milyar versin de kapasiteyi arttırın. Herşey de bir insanın üzerine yüklenmez.
Ha herşeyi geçtim "ailen beni ucuza getirmek istiyor" lafına da ben ayar oldum açıkcası, pahalıya gittim diye hava atılacak bir durum değil, düğünler sevdiğin insanla yollarını ömür boyu birleştirmek içindir, daha fazla para harcayıp eşe dosta hava atmak için değil.
Bu postu ona okutmayın, çünkü ben dahil birçok insanın diyeceğinden emin olduğum bir şey var, kızda problem var. Ve dediğiniz gibiyse ailesinde de.
Bu ilerde de başınızı ağrıtır, 'ailemin yaptıkları hiç dikkat çekmiyor' diyorsunuz. İlerde gelin kaynana ilişkileri de rezalet olur, siz bir borça harca girdiğinizde kızlarını çekip almak da istyebilirler.
Bunlar hep zan tabi, zanın çoğu kötüdür. Belkide hiçbiri olmayacak gül gibi geçinip gideceksiniz.
Biz kızı ve ailesini yada sizinkileri tanımıyoruz, ama parayla hiçbir şey dönmez, keşke eşinizin tarafı biraz daha anlayışlı olsa.
Birde sizin kapağınız onların tenceresine uymuyor olabilir, bunu da hesaba katmak lazım, düğün var düğün var şimdi. 20 lira kişi başı ne demek

ver 1 tabak kurabiye yanına meyve suyu, 5 lira tamamdır