Selamlar uzun süredir pinterest üzerinden çalışıyorum sürekli eklentilere ücret ödemekten sıkıldığım için arayış içine girdim ve açık kaynak PHP kütüphanesi buldum biraz editleme yaparak Pinterest için zamanlı pinleme yapabilecek bir bot oluşturdum.
Bu bot ile instagramdan ya da herhangi biryerden indirdiğiniz fotoğrafları istediğiniz hastagler ile otomatik olarak pinletebilirsiniz. Üstelik adsenseden banlanma korkusu olmadan bu işlemleri yaptırabilirsiniz.(Açıklamayı okuyun.)
Açıklama;
Öncelikle güzel bir ingilizce niche site oluşturup adsense kodlarını ekliyorsunuz. Pintereste atacağımız görsellere ise niche adsense olan siteyi değil ücretsiz domain ile paylaşımları attırıyoruz 301 yönlendirme koyup niche adsense sitemize yönlendiriyoruz. Bu sayede adsense olan sitede fotoğraf vs olmayacağından sorunsuz banlanma yaşamadan ödemelerinizi almaya devam edeceksiniz.
Pinterest kurallarına göre yönlenen sitede aynı fotoğraf olması gerekli ama biz burada ücretli bir eklenti ya da domain kullanmayacağımız için Pinterest hesabımızın banlanması çokta takılacak bir durum değil sınırsız hesap açıp bota bırakıp hitlenmesini bekleyebilirsiniz.
Botun özellikleri;
-Cronjob ile otomatik pinleme yapabiliyor.
-İnstagram ya da herhangi biryerden indirdiğiniz fotoğrafları images klasöründen çekip pinliyor ve bu fotoğrafı siliyor.
-İstediğiniz hastagsleri bir txt dosyasına alt alta sıralayıp kaydediyorsunuz bot otomatik olarak bu hastaglerden rastgele bir satırı çekip pine ekliyor.
Avantajları;
-Esnek olması istediğiniz gibi oynama yapabilirsiniz.
-Domain ve Eklenti masraflarının olmaması.
-İstediğiniz an fotoğrafları değiştirebilirsiniz.
-İstediğiniz an pinterest hesabını değiştirebilirsiniz.
-Sınırsız domainde kullanabilirsiniz.
-Domaine ve hostinge ihtiyaç duymadan blogspot,tumblr gibi ücretsiz blog sitelerinde de kullanabilirsiniz.
Dezavantajları;
-Aynı anda tek domain üzerinden sadece bir board'a pinleme yaptırabiliyorsunuz.
--------------------------------------------------
Şuanda bu sistemi satışa sunmuyorum böyle bir PHP Bota ihtiyaç varmı yok mu bunu görmek için ön talep gibi birkaç arkadaştan bilgi almak istiyorum. Sistemin özellikleri anlattıklarımın daha üstüne çıkamıyor maalesef bütün ayrıntısıyla anlattım.