ystr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Salak salak nasihat verenlere bakma.
Durumun çok ciddi.
Aynı şeylerin çok daha ağırını yaşadım. İntihara kadar sürüklüyor.

Senin gibi başlamıştı, hayattan zevk alamama, tahammülsüzlük, çabuk öfkelenme vs.
Sonra içinden başka bir ses çıkıyor, seni sürekli kötülüyor, değersizsin diyor, işe yaramazsın diyor, diyor da diyor.
Sonra bu ses ilerliyor, git intihar et demeye başlıyor.

Acilen psikoloğa git.
Durumun önemli, yoksa intihara kadar gidersin.

Benim durum iyileşti biraz ilaçlarla falan şu an iyileşmiş halimle senin bu halinle aynı.
Ben iyileştim diyorum kendime, düşün..

Kimseye anlatma bu durumu, aptal aptal nasihatlar verirler. Yok herkesin derdi var. Yok çok şükür görüyorsun, gözün var. Yok şükret. Yok bilmem ne.
Mittir et bu tipler anlamaz halinden, direk psikologa git.

Not: Majör Depresyon diye geçiyor. Ben intihar evresinde zorla hastaneye yatırılmıştım.

Not: Bir de psikologların birşey yapmadığını söyleyen embesiller vardır ki, zerre inanma buna. Bu tipler hayatlarında psikologa gitmemişlerdir, gidenlerle de alay etmişlerdir. Sen nasılki grip olduğunda KBB doktoruna gidiyorsan, bunda da Psikoloğa gidiyorsun. Bir farkı yok, inan bana. Aşırı derecede farkındalığını arttırıyorlar.

Haaa bak bu, bu yüzdenmiş diye dumur oluyorsun, falan.

Kendini keşfetmeni sağlıyorlar.
Biraz haklısın. Psikolog'a mutlaka gidilmeli. eyvallah.
Ancak işin nihai kısmını yazdım. Bu sebeple Psikolog çözüm değil diyorum. Psikloloğa gidilmeli katılıyorum. Çünkü o da bir aşamadır.

@ystr; senin rahatsızlığınında çaresi var.
İnsanlara hakaret etme!

Asıl arkadaş Psikoloğa gittiğinde eğer manevi enerji alamazsa işte o zaman sadece haplarla senin gibi iyleşti zannedecek...

Sen ve Konu sahibi arkadaş sevilen insanlarsınız değerlisiniz!

Tek sorununuz Ruhunuza gerekli değeri veremiyorsunuz. Eğer seninde desteğe ihtiyacınız varsa yardımcı olmak isterim.

Alıntı
Bir kaç ölüm ve sonrası psikolojik bir rahatsızlık değersizlik.
---Her hastalıkta mutlaka bir sifa vardır yani eger hastaysaniz ne mutlu size çünkü siz sonunda mutlaka ödülü olan bir sinav içindesiniz demektir. bunu unutmayın.
Ama gelelim hastalığınıza ruhsal hastalıklar genelde ruhumuzun farkinda olduğu ama maddi duygularimizin kaale almadığı durumlar da başımıza gelen yoğun ruhsal enerjidir.
Bunu psikologlar dahi bilmez uyku haplari ile geçiştirmek onların işi cem yilmazin çıkardığı bir sey geldi aklima psikolog kendisine hasta geliyor. akole yönlendiriyor ve biz kime gidelim diyor kendi de içiyor!!!

Sakın akol vb. şeyler kesinlikle çözüm değildir.

Önce tovbe etmeli sonra bir guzel gusul boy abdesti almalı. Hayatını sana hayatı verene adamali 5 vakit namazını kilmali, senin olmayan işe karışmamali ve elindeki imkanlarla Allah'ın hoşnut olduğu bir insan nasil yaşaması gerekiyorsa öylece yaşamaya çalışmalı.

Sokaktaki köpekler de canlıdır en az bir insan kadar degerlidir. Çünkü onu Allah yaratmıştır. Değerini Allah'tan alir.

İnsan olmak büyük bir şeref çünkü varlıklar içerisinde insan kadar değerli bir yaratık melekler var ama insan eğer gerçekten insanı kamil sıfatına ulaşırsa ki bu kolaydır çünkü yolu bellidir o zaman meleklerden bile üstün ve değerli oluyorsun.

Ama Sadece nefsinin ( yani bedeni ihtiyaçlarına göre yaşarsa bir insan ) Ruhu isyan eder çünkü bedeni de ayakta tutan ruhtur onun da ihtiyaçları vardır o da Allah'ı tanimak ve anmaktir ( yani hakikate ermektir. ).
bütün bunları neden yazdim çünkü sen çok değerlisin seni değersiz hissettiren yaptigin şeylerin değersiz olduğundandır. Eğer Allah'ın sende yaratmış olduğu hakikati ve değeri bilsen kendini en zavallı bir canli olarak görürsün kimseye zararin dokunmaz ama kalben ruhun öyle mutlu olursun ki cenneti bu dünyada kalbinde yaşarsın Elhamdülillah bunu bana yaşatana der Allah'ın kolu kölesi olursun.
yoksa ya nice yaşamaktır işte hayat başarabilene ne mutlu.

https://www.youtube.com/watch?v=v1zbRfBsyyY