ya arkadaş millet ne karaktersiz olmuş ya. ben goigle de birşey aradığımda, banka dahi olsa, sırf para Google gitmesin diye reklama değil, normal aramada çıkıyorsa ona tıklıyorum. sırf bakiye tüketmek için adamlar bot yapmışlar. ben de geçen aylarda bi sektör de reklam verdim. siteye girdiği gibi çıkan bir çok tıklama gördüm. verdiğim reklam başlığı ve metni ne sattığımı çok açık bir şekilde belirtiyor ve o reklamı tıkayan kişi %90 satın almak için tıklayacağını düşünürken, siteye girişi çıkışı bir oluyor. ondan geri dönüş alamamış ve reklam vermeyi durdurmuştum .
bu sorunu Google isterse anında çözebileceğine inanıyorum, fakat kesinlikle yapmayacaklarını da biliyorum.
bence adwordse yapılacak reklam yatırımını normal aramalarda çıkması için seoya harcamalı. başka reklam platformları bulmalı. yada radyo, tv reklamı yapılabilir. büyük ulusal haber sitelerine tanıtım yazısı yazılmalı vesayre. büyük hite sahip, sitelere sabit reklamlar verilebilir. Ben bu konudan sonra adwordse kesinlikle reklam vermeyi düşünmüyorum.