AMP'yi mobil optimizasyon varyasyonlarına bir standart getirmek için ortaya attılar. Bunu zaten kullanacak, kullanması gereken siteler, içerik olarak çok dinamiik, ziyaretçisi aktif siteler. Pasif sitelerin buna ihtiyacı yok. Çünkü kullanıcı deneyimi asıl bu tür sitelerde ortaya çıkıyor. Şunu söyleyebilirim ki hem mobil hem amp sayfaları aktif olacak şekilde test ettiğim sitelerim için, Google tarafından amp neticelerin daha ön sıralara taşındı ve amp sayfalarından daha çok hit aldım. Tabii o bir test dönemiydi.

Şu an AMP kullandığım ve kullanmadığım sitelerim var. Sevmiyorum ama bazı sitelerimde mecbur kullanıyorum.

Bence daha önemli bir şey var;
Tasarım bu kadar önem verilen konu iken amp standartlarında tasarım çok fazla sınırlanıyor. Yani Google bize amp'nin asıl amacını anlatıyor. Mobil cihazlar ve bağlantılar, bilgiye djital alanda erişim ne kadar kolaylaşırsa kolaylaşsın, sunumun sade olmasını istiyorum diyor Google. Eh, oyun kurucu bunu diyor, siz ne yapsanız nafile.

Google algoritmaları her zaman, değişmeyen öncü prensiplere bağlı oluşturuluyor. Bazı çok önem verdiğimiz tasarım gibi başka şeyler daha düşük önem taşıyorlar. Değişmeyenler, yani ana etkenler kullanıcı faydası ve Google tarafında oluşmuş kredi. Her ne kadar yeni sitelere hızlı bir şans verilse de eski, oturmuş siteler Google nezdinde kullanıcıya fayda sağlamaya devam edeceği kanaati bulunan siteler olduğundan, Google arama sonuçlarındaki ağırlıkları da buna göre oluyor. Google'da kredileri yüksek yani.. Onun için elbette yeni bir site ile eski bir siteyi kıyaslamak için önce fayda tarafına bakmak lazım. Yoksa asla kıyaslanamaz.

Kısmen tecrübeyle sabit, kısmen tecrübeyle oluşan fikirlerden ibarettir.