Kirkbir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bırak hızı halen ne responsive ne mobil sitesi var kişinin kafada siteler biliyorum.
önce herkes mobil uyumlu olmalı dediler teması herkes responsive temalar aldı.
sonra dediler ssl olmalı zorunlu yine herkes sslye geçti.
sonra hız dediler herkes hızlandırmak için elinden geleni yaptı.
bütün bunları yapıp halen hit kaldığı yerdeyse bir değişim olmadıysa boş yere kasmaya gerek yok bence tek önemli şey kaliteli backlink diğerleri cok boş geliyor bana faydası varmıdır bana göre yok varsa bile %1'i geçmez aynı şey amp içinde geçerli.
  • SSL alma hepten berbat.
  • Site hızı berbatsa zaten berbat demektir.
  • Mobil uyumlu olmayan temayı bir dene bak neler olur.
Üstte ki yazdıklarımı yeni bir sitede deneyin bakalım sonuç ne olacak.
SSL alıp, site hız, görsellerde en iyi optimizasyon, siteyle alakalı anahtar kelimelerin seçimi en iyi olduğu halde halı yıkama sektörel site için topu topu 20 sayfa yaptım. 20 sayfanın 1 tanesi bile ilk sayfayı bırak 2. sayfayı bile görmedi. (Google maps kayıt olmamak bile sektörel bir site için dezavantajdır.)

Yine yakın sektör olan koltuk yıkama için üstteki yaptıklarım yanında firma sahibi istediğim ufak tefek işleri yapması + aranma hacmi biraz daha düşük olduğundan dolayı 1 yıl sonunda 20 sayfanın 11 tanesi ilk sayfaya anca geldi.

Eğer ki bazı şeylerde bilginiz yoksa kusura bakmayın ama kafadan sallayarak siteleri ile ilgilenmeye çalışan ve bazı şeyleri yeni yeni öğrenen kişileri yanlış yönlendirmemelisiniz.

Siz kalkıpta 9-10 yıldır yayında olan görünümü responsive olmayan, SSL olmayan bir site ile yeni bir siteyi bir tutarsanız bu işleri bildiğinizi zannetmiyorum.

AMP konusu ise Google tarafından oldukça ciddiye alınan bir konudur. AMP devamlı geliştirmeye çalıştıkları ortadadır.