Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle Bu konuyu en az 2-3 aydır açmakla açmamak arasında kaldım!
Ailemde ki 2 vefattan sonraki 3. yılında olduğum bu yılımda, hiç olmadığım kadar kendimi değersiz hissediyorum.
Bu konuda ne yapacağımı da bilmiyorum. Ama hem genel olarak stresliyim hem de hiçbir şeyi çekemez haldeyim.
Her şey ilk defa bu kadar içi boş, değersiz, isteksiz geliyor. O kadar çaresizim ki istemediğim her şeye büründüm resmen.
Ailemi, sevdiklerimi, kız arkadaşımı çevremi o kadar üzüyor ve şaşırtıyorum ki olumsuz anlamda... Bunların her birini yaptıktan sonra pişmanlık duyuyorum.
Canım sıkılıyor bu durumlara. Okulumun son yıllarındayım, dönemim bile hem zor hem de boş geliyor, son dönemim olan bu dönemimi bile bırakıp terk etmek istiyorum.
Çok büyük bunalım ve bıkkınlık içindeyim.
Manevi yönden boşluktayım.
Çaresizim.
Hayata karşı değersiz ve isteksiz görüyorum kendimi.
Bana psikolog dahil her konuda ne önerirsiniz. Her fikre açığım.
Salak salak nasihat verenlere bakma.
Durumun çok ciddi.
Aynı şeylerin çok daha ağırını yaşadım. İntihara kadar sürüklüyor.
Senin gibi başlamıştı, hayattan zevk alamama, tahammülsüzlük, çabuk öfkelenme vs.
Sonra içinden başka bir ses çıkıyor, seni sürekli kötülüyor, değersizsin diyor, işe yaramazsın diyor, diyor da diyor.
Sonra bu ses ilerliyor, git intihar et demeye başlıyor.
Acilen psikoloğa git.
Durumun önemli, yoksa intihara kadar gidersin.
Benim durum iyileşti biraz ilaçlarla falan şu an iyileşmiş halimle senin bu halinle aynı.
Ben iyileştim diyorum kendime, düşün..
Kimseye anlatma bu durumu, aptal aptal nasihatlar verirler. Yok herkesin derdi var. Yok çok şükür görüyorsun, gözün var. Yok şükret. Yok bilmem ne.
Mittir et bu tipler anlamaz halinden, direk psikologa git.
Not: Majör Depresyon diye geçiyor. Ben intihar evresinde zorla hastaneye yatırılmıştım.
Not: Bir de psikologların birşey yapmadığını söyleyen embesiller vardır ki, zerre inanma buna. Bu tipler hayatlarında psikologa gitmemişlerdir, gidenlerle de alay etmişlerdir. Sen nasılki grip olduğunda KBB doktoruna gidiyorsan, bunda da Psikoloğa gidiyorsun. Bir farkı yok, inan bana. Aşırı derecede farkındalığını arttırıyorlar. Haaa bak bu, bu yüzdenmiş diye dumur oluyorsun, falan. Kendini keşfetmeni sağlıyorlar.