Yaklaşık 6 ay önce artan şikayetlerim nedeni ile IBS hastası olduğumu öğrenmiştim. Bu şikayetlerim başlamadan öncemidem çöp kutusundan pek farklı değildi. Gördüğüm her şeyi, bulduğum her yemeği deniyor ve gün içerisinde inanılmaz derecede şeker tüketiyordum. IBS hastalığı ilk olarak kendisini belli ettiğinde 117 KG ağırlığında ve göbekli birisiydim. IBS bahane, şekeri ve hazır her türlü yemeği tüketmeyi bıraktım. Özellikle yapay şekeri hayatımdan çıkardıktan sonra sadece yürüyüş yaparak 22 KG kadar kilo verdim. Üstelik bu verdiğim kiloların yaklaşık 17 KG’sini bir buçuk aylık süreçte vermiştim. Kilo vermek güzel şey, resmen vücudunuzun değişmesine ve farklı, daha güzel bir hayata başlamanıza sebep oluyor. Her ne kadar IBS hastalığım devam ediyor olsa da şimdiki beslenme düzenimden son derece memnunum. Lafı daha fazla uzatmadan işin taktiğini de söylemek istiyorum. “HAZIR ŞEKERİ KESİN!” Hayatımıza katkı maddeleri ile dahil olmuş bu yapay şekerleri kendi hayatınızdan çıkarttığınız zaman aslında kilo vermenin ne kadar kolay olduğunu da öğrenmiş olacaksınız.