Lothbrok adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,

Dün AVMde yemek yemek için Popeyese doğru giderken yere dökülen kolayı farketmedim ve kolaya basarak kaydım, yere düşüp kolumu kırdım. Kaygan zemin levhası yoktu. Ben düştüm sonra görevliler kaygan zemin levhası koydu. Hastaneden kırık belgesi aldım. Bu konuda tazminat davası açsam kazanır mıyım? Sizce nasıl bir süreç izlemeliyim?
Merhabalar. Alışveriş merkezlerinin kusursuz sorumluluğu vardır. Çünkü alışveriş merkezi ticari bir faaliyet yürütür ve müşterilerinin tüm olumsuz hallerine denetim almalıdır. Yüksek mahkeme bu konuda avm'lere karşı açılan davalarda davacıları haklı görüyor. Bu konuda çok örnek mevcut.
1- Deterjana basarak ayağı kayan kişiye tazminat verilmesi
2- Merdivenin son basamağına basarak kayan kişiye tazminat verilmesi
3- Telefonu AVM'de çalınan kişiye AVM tarafından tazminat verilmesi
4- Otoparkta aracı zarar gören kişiye tazminat verilmesi
5- Alışveriş merkezinde dayak yiyene tazminat ödenmesi
6- Alışveriş merkezinde kablolara takılarak düşen kişiye tazminat ödenmesinin gerektiği***
Görüldüğü üzere doğrudan AVM yönetimi ile ilgili olmayan bu durumlarda açılan davalar kabul edilmiş. Düşünsenize size AVM'de magandalar dayak atıyor ve AVM sorumlu tutuluyor. Neden? Çünkü AVM güvenliği sağlamalı, derhal müdahale etmeli. Sizin olayda kısa süre içinde oranın temizlenmesi gerekirdi. Sizin yerinize kolaya basınca kayacağını düşünmeyen küçük bir çocuk olabilirdi ve daha büyük sorunlar oluşabilirdi. O nedenle görmek zorundasın diyenlere aldırmayın. Bu durum paragöz olmak anlamına gelmiyor. İnsanların kendi sorumluluklarını bilmesi gerekir. AVM açtım, dükkanları kiraladım, oldu bitti olmuyor maalesef.
Tekrardan geçmiş olsun. Uğraşırsanız maddi ve manevi tazminata hak kazanırsınız. Sevgiler.