Santo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sorunun başladığı yeri bulursan o zaman engellemeye başlamış olacaksın eminim.

Bi kere hayır demeyi bilmeli insan, alacağın sorumlulukları mesela yeterince göğüsleyebiliyor musun? Cevap hayır ise net şekilde hayır diyeceksin kendi kafanda bitireceksin bu algıyı.

Kendine zaman ayır, en başta aile hayatına önem ver, çok sosyal aktivitenin olmasına gerek yok ama sevdiğin birşeyi arasıra kendin için yap. En başta kitap oku, bunu yazarken kendime de tavsiye ediyorum aynı zamanda. Kitap okumak, film izlemek gibi aktiviteler ruh sağlığı açısından etkilidir.

Kişisel gelişim üzerine yazılmış kitaplar, makaleler etkili olur. Uyku düzeni, beslenme alışkanlığı, egzersiz (spor), bol su içmek, keyifli müzikler dinlemek.. Tamamen olumlu etkiler.

Bir çok etken var aslında insana iyi gelebilecek ama son olarak şunu söylemeden geçemeyeceğim. Bir hedefi, bir ideali olmalı insanın, gerçekleşsin ya da gerçekleşmesin o yolda ilerlemeli.
Hedef Vs Var Hocam Sorun Degilde. Benim Sorunum Bir Şeyi Hayır Demekte Degil Hayır Desem Bile O Anda 1 Saat Geçtikden Sonra Aklıma Geliyor Acaba O Zaman Bir Şey Yaptımı? Diye Asıl Sıkıntım Bu