Çoğumuz vps + cpanel lisanslı alarak bu işin bittiğini sanıyoruz.
Bir sunucu için neler gerekli aslında şuan ki şartlarda?
Cpanel (En iyisi kanımca) + Cloud Linux + Malware (Clamav) yeterli gelmiyor her zaman engintron veya litespeed + litespeed artı maliyet engintron bedava ben engintronu seçtim apache de kullanabilirsiniz. Cloud Linux lisans vs derken ayrı bir maliyet hiç girmedim o topa.
Peki virüsler ? https://www.opsshield.com en uygun olanı bu alternatifleri iyileri kötüleri var araştırabilirsiniz?
Csf ? Tabiki kurmak lazım neden cpanel 'de yerleşik olarak bu tarz bir koruma yok bilmiyorum.
Exim kuyruğunuzu sürekli takip edin spam mail çıktısı varmı vs inceleyin.
Kısaca önerim şu bir yerden vps veya dedicated alıyorsanız tam paket talep edin ilerde başınız ağırmasın benim çok ağırdı bu konular da uzman değilim tecrübelerimi yazıyorum forum da profesyonel destek veren bir çok arkadaş var onlardan da destek alabilirsiniz.
Türkiye'de herhangi bir firmadan hizmet alıcaksanız ve acemi iseniz en azından !
WAF : mod security kurallarını kurdurun comada öneririm 1 dk lık iş!.
Csf : Kurdurun 10 dk lık iş gereli ayarlar ile! (Csf nin önerdiği güvenlik ayarları yapılmış halde!)
Clamav : Gerekli ayarlar ile kurulum.
Size bu tarz hizmet vermek istemeyen firmalar ile acemi iseniz çalışmayın ! Ek ücret talep ederler ise makul seviyerlerde ise ödeyin.