MitolojiClub adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkürler yorumunuz için. Bana da biraz yüksek geldiği için burada konu açmak istedim.
Sorun şu ki, web tarafında çok iyi olmama rağmen donanım ve network konusunda biraz cahil kalmış durumdayım.
ERP programına server üzerinden bağlanacağız, remote olarak bağlandığımızı farz ediyorum hala aynı ekrana mı yoksa ayrı masaüstüne mi bağlanacağımızı öğrenemedim.

Barındırıcı hizmeti almak istedğimiz de hangi firmayı önerirsiniz bunu da paylaşabilir misiniz?

ERP programları şu şekilde çalışmaktadır.

Tamamen sunucu mantığı ile client mantıgında. Siz ERP setup'ı ana makineye kurup oradan clientlere erişim veriyorsunuz, ERP'leri makinelere kurup sadece veri alışverişinde bulunuyorsunuz sunucu ile. RDP olarak bağlanmayacaksınız sunucuya. Ayrıca firewall için berqnet almanıza da gerek yok pfsense ile maliyetsiz olarak aynı korumayı sağlayabilirsiniz.

Stroge içinde gerek olmadığını düşünüyorum her hangi bir ağ sızmasında yedeklerinizde heba olacaktır. En iyisi cloud üzerinde bir yedekleme yapmanız bunun içinde acronis kullanarak çok rahat bir şekilde google drive yada yandex disk ile çözebilirsiniz.

Yani bilmiyorum ben böyle ürünleri istesem firmadan finansal olarak rahat bir firma olur bende rahatımı düşünür öyle isterim ama tercih tabii ki birşey diyemiyorum.

ERP programının kullanımı için mysq'in ücretsiz sürümünü yada sql'in ücretsiz sürümünü tercih edebilirsiniz. Çünki dataların o kadar yüksek boyutlarda olmayacağını düşünüyorum. Bunlar varsayım bu varsayımıda max 25 personel olduğunuzu düşünerek söylüyorum