merhaba ben ingilizce bilmiyorum bu aralar adsense ile uğraşıyorum hep derler ingilizce sitesi daha fazla kazandırır diye bende ingilizce site acmaya karar verdimde nasıl bir yol izlemeliyim
inglizce seviyem 0
yani neyi nasıl yapacam içerikleri nasıl hazırlacam hiç bir fikrim yok yardımcı olurmusunuz
10 senenin üstünde SEO ile ilgileniyorum.
Öncelikle ilk tavsiyem R10 Niche gibi bölümlerden uzak durmanız. O bölümde insanları hatalı yönlendiren birçok kişi var. Çok basit bir şekilde onların ne yaptıkları ve sizin ne yapmanız gerekeni yazacağım.
Onlar:
Seonun S'sinden anlamayan bu kişiler kelime rekabetini ölçmeden, rakipleri incelemeden, içeriğe dikkat etmeden bu işe giriyorlar veya sizi sokuyorlar. Emin olun onların amacı siteyi birinci sıraya bile getirmek değil. Zaten bunu yapabilecek bilgileri dahi yok. Bu tip bilgisiz cahil insanların tek amacı bir site yapıp bu siteye dolaylı yoldan hit çekmek. Bunu da Pinterest gibi sitelerden yapıyorlar. Ancak Google sözleşmesinde bir sitenin organik hitinin olması gerekli. Yönlendirmeli hitin de bir sınırı var. Senin siten 1000 hit alıyorsa bunun 1000 tanesi de sosyal medyadan geliyorsa emin ol bu ban sebebi. Çünkü bu tarz hitlerde çok fazla manipülasyon olabiliyor. Bu kişiler sana kelime adı altında danışmanlık verip paranı almaya çalışıyorlar. Bu insanlara güvenme. Zaten tüm İngilizce kelimeler para veriyor sen siteyi birinci sıraya çıkaramadıktan sonra kelime aramana bile gerek yok. Aç bir site sosyal medyadan pompala. Bu kadar basit değil yani.
Senin yapman gereken:
Eğer kelime hacmini iyi ölçüp, rekabeti iyi analiz edebilirsen o zaman az bir içerikle bile birinci sıraya gelip para kazanabilirsin. Bir siteyi 10-15 makale ile de birinci sıraya getirebilirsin ama dediğim gibi rekabet çok önemli. Kelime hiti, parası, rakip sitelerin gücü bunlara dikkat etmelisin.
İngilizce bilmek önemli ama bu analizleri iyi yaparsan yabancı dil bilmeden de para kazanabilirsin.
İnsanları gerçekten aptal yerine koyan videolara önem verme. Niche bölümünde bir video vardı yok işte sosyal medya hiti 2500 tl kazandırıyordu. Adam o Adsense reklam kodlarını 10 ayrı siteye koyar tek hesapta tek siteden 2500 tl kazanmış gibi gösterir, sen de aha adama bak Adsense'den 2500 tl tek siteden kazanmış sanırsın

Aynı zamanda o siteler asla birinci sıraya gelmiyor ve %100 sosyal medya hitinden o hesaplara ödeme bile yapılmıyor.
Bilgisi olmayan insanları kandırmak çok basit.
Kısacası bu işe hakimsen bilgi sahibiysen kazanırsın yoksa çok zor hatta imkansız.