Forumda yenisinciler bitmedi mi ya? Adam güzel güzel sorularını yazmış, adamı niye sorguya çekiyorsunuz anlamıyorum. Sırf post atmış olmak için post atıyorsunuz bazen cidden şaşırıyorum. Üzerinize alınabilirsiniz.
Konuya geleyim,
Lütfen ilk düşüneceğiniz şey, internete onlarca video yükleyeceksiniz. 4 Yaşında çocuklarınız ve belki de ömürlerinin sonuna kadar bu görüntüler kayıt altında kalacak. Bu büyük bir sorumluluk bunu unutmayın ve ileride onların gördüklerinde utanacağı içerikler üretmekten kaçının.
Bütçeniz bana göre uygun, (yurt dışında yaşıyorum, 40K$'ın altında bir çok projenin başlatılıp internet ortamında iyi yerlere geldiğine çokça şahit oldum.
Öncelikle tavsiyem, bu işle alakalı bilginiz yok ise riske etmeyin ve gelir paylaşımı modeli ile bir Youtube partner ajansıyla çalışın. Örneğin ILS Vision. En azından görüşün, size giriş aşamasında fikir verecektir tecrübeleri.
Başladıktan sonra reklamlarla bir yere geldikten sonra, alanınızdaki daha büyük kanallarla ortak videolar üretmek için teklifler götürün. Onların kitlesinin sizi tanımasını sağlayın.
İlk video'nuzda standart'ın çok çok üzerinde bir iş üretirseniz buralar değerlenir mantığıyla sağlam takipçi edinebilirsiniz. İlk video'ya 4-5 videoda harcayacağınız reklam bütçesini harcayın ve 100.000 izlenmeyi geçtikten sonra 2. videonuzu yayına alın. Bunun örneği bana göre Babala TV'dir.
İsim konusunda da, yaş kitlesini baz alırsak hafızada kalacak isimleri değerlendirin. Yazılışı tüm dillerde kolay olmalı. Bob Bob, Popy, Ton Ton gibi. Kısa ve iki aynı kelimeden oluşabilir.
Benim düşüncelerim bu şekilde, umarım yurt dışında severek takip edilen bir kanal sizin ellerinizden çıkar. Başarılar.