Tasarimix adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bana göre reklamlara tıklanılmamasının sebebi şu; biz kullanıcıları reklamların kötü olduğuna, virüslü olduğuna, tıklayınca bişey kaybedeceğine çoktan ikna ettik, eskiden çıkan reklamlara tıkladığında saçma sapan şeyler olurdu, ya bilgisayarına bişey inmeye başlardı, ya şunu yap yoksa şöyle olur diye bi uyarı çıkardı, ya da alakan olmayan reklamlar çıkardı, yani bir sürü hatamız yüzünden artık bilinç altında kullanıcı şunu düşünüyor, ben bu reklama tıklarsam başka bişey olur, bi yere abone olurum, hesaplarım çalınır, bir sürü senaryo düşünmekten artık reklamları ya yok sayıyoruz ya da adblock gibi Eklentilerle komple engelliyoruz. Bunun cevabı aslında bizim reklam yapma politikamızdadır. Bi tane popup reklam, bi tane video öncesi reklam, reklamı geç diyince zırt diye çıkan reklam, reklam da reklam, bizim millet TV de reklam olunca kanalı değiştirip başka kanalda bi film dizi var mı diye bakıyor siz sitemde reklamlara tıklanmıyor diyorsunuz.
Ben bunun bir tık üstü, tıklayacak kişi kendisinden para gideceğini bile düşünen gördüm. Bizim milletimizde hakikaten olumsuz düşüncelerden dolayı tıklamıyor.