1)

- Gidip 1,2 aylık rakiplerinizi taklit etmeyeceksiniz. Uzun sürede kafada olan rakiplerinizi izleyeceksiniz.
- Almış oldukları backlinklere de gelirsek, zaten A rakibim oradan almış bende almalıyım gibi düşünce olmamalı. Sitenin ahrefs verilerine göre değeri, içeriği vb şeyleri kontrol edilerek alınır. Rakibim almış hemen bende almalıyım olayını kimse yapmaz.

2)

- Başka kategorideki siteler illa rakibin olacak değil. Bugün bir diş hekimi İmplant tedavisi hizmeti veriyor ve para kazanıyor. Diğer kişi blogunda "implant tedavisi nedir?" diye yazı yayınlıyor AdSense ile gelir sağlıyor. Blog sahibine 50-100 TL ücret ve ya sitenin durumuna göre bir bütçe ile tanıtım yazısı satın alınabilir. Tabi ki bahsettiğimiz bu blog sitesi doktor sitesinden iyiyse. Yine rakip halindeler okey... Ancak bu blog sahibi "implant tedavisi" kelimesinde 1 ve ya 2. sıradaysa eğer biz "implant fiyatları" kelimesine oynarız tanıtım yazısında. Ki bugüne kadar satın aldığım tanıtım yazılarında kimse benim sıralamam düşer o yazıya veremem gibi bir cümle kullanmadı. Sadece farklı bir marka sizden önce o başlıkta bir yazı yayınlattı o yüzden farklı bir içerik gönderin dendi.

- Çeşitlilik açısından haber sitelerinden alabilirsiniz.

3)

- SSL, tema, hız tabi ki sıralamayı etkileyen faktörler, ancak sadece bunları yapıp beklemede kalmak aptallık.