akvarist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar;

Aynı sektörde iki adet sitem var. İçerik olarak da hemen hemen aynı içerikler var.

Bunlardan zayıf olanı paravan site olarak kullanmayı planlıyorum. Yalnız nasıl kullanacağım konusunda tereddüte düştüm. Sizlerden de bu konuda fikir rica ediyorum.

Şimdi zayıf olandan ana siteye direkt footer link mi çıksam daha faydalı ve risksiz olur. Yoksa zayıf olan sitenin bütün içeriklerinden aynı tanıtım yazısı alır gibi ana sitemin içeriklerine linkler mi çıksam?

1. Durum: Footer link almak.
2. Durum: Tanıtım yazısı şeklinde bütün içeriklerden ana sitenin içeriklerine link çıkmak.

NOT: paravan olarak kullanacağım site 1 yaşında. Ana site 6 aylık bir site.

Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkürler...

1- Footer üzerinden kesinlikle backlink çıkışı yapmayın.
2- Bu iki site de aynı ip'ler üzerinde mi yer alıyor ? ( Aynı ip'ler üzerindeyse problem çıkartabilir.
3- Paravan sitenize içerik girişleri düzenli olarak yapmaya devam edin. 5-6 içerik de bir Anasitenize link çıkışı sağlayabilirsiniz. Fakat link çıkışı yaparken anchor text üzerinden link çıkışı sağlamayın. Link çıkışı sağlarken anahtar kelimelerinizi bold olarak geçirip linki açık bir şekilde veriniz konuların altına.
4- Link alımlarını anasitenize değil paravan sitenize gerçekleştirin. Paravan sitenizi güçlendirin. Paravan sitenizde dolaylı yoldan bu şekilde anahtar kelimelerinizde anasitenize katkı sağlayacaktır.
5- Anasiteniz için çok iyi bir iç optimizasyon çalışması yaptırın.

Bunları yaptırdığınız taktirde emin olun başarı kaçınılmaz olacaktır.