samsunweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
40 bin dolar artı 20bin dolar reklam bütcesi 350bin lira yapıyor. Bu kadar parası olmayan kişilerin (mesela benim) bu kadar parayla ne yapılacağı tavsiyesi vermesi saçma olur ama yine de sorulara cevap vereyim.
Soruların cevapları (bence)
1. Sıfırdan kanal kurun. Bir sürü sebebi var 4 senedir youtube işi yapıyorum.
2. Youtube sizi Amerikalı olarak bilmez. Youtube (google) benim kahveme süt katıp katmadığımı bile biliyor. Ama kanalınızın izleyicisi kimse kazanç ona göre olur. Özellikle böyle bir bütçeyle işe başlayacaksanız google'a asla yalan söylemeyin her şey resmi ve gerçek olsun.
3. Youtube'da reklam yapılabiliyor o bütçeyle. Zamanında yaptım geri dönüşü mükemmel olmuyor ama söz konusu 20bin dolarsa (içeriğiniz de iyi olursa) kanalı uçurur. Ama yine de profesyonel birinden yardım almanızı, diğer benzer kanallardan reklam almanızı tavsiye ederim.
4. Sormamışssınız ama bu işe girerken youtube'un kanalınızı aniden kapatabileceğini ve hiçbir açıklama yapmak zorunda olmadığını bilerek girin. Param var o zaman harcayayım iyi bir mantık değil (diye düşünüyorum) En iyisi merkezi yerde büfe Bol kazançlar.
Bu cevapları arıyordum.
Mevcut kendi işim var, fakat hem hobi hemde anlamsız yüksek kazançlardan dolayı başlamayı istedim. Rakama takılmayın, tabi herkesin risk edeceği bazı rakamlar vardır. 40 binde benim risk edebileceğim bir rakam şuanda. 20binlik reklam harcaması ise cebimden çıkacak bir rakam değil. Eşim büyük bir reklam ajansına ortak. İsmini söylemeyeyim ama çıktıkları reklamlar bildiğiniz tanıdığınız firmaların ve üniversitelerin reklamları.

Sormadığımdan değil fakat sanırım telif durumlarından dolayı kapatılıyor galiba kanallar. Ben tamamen özgün videolar çekmeyi planlıyorum. Hatta 2 örnek paylaşayım size. Tamamen bu tarz videolar çekip koymamdan ötürü youtube bana sorun çıkartır mı fikrinizi öğrenmek isterim. Aşağıdaki kanallardaki videolar tarzında çekmeyi planlıyorum. Aratıp fikir verebilirsiniz.
1: Vlad and Nikita
2: Kids Diana Show