neto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O tür uygulamalar için ekran kartı önemli. Ben 4-5 sene önce 800 liraya ikinci el lenovo almıştım. Daha sonradan 128 gb ssd taktım, dvd rom yerini söküp oraya da normal bir hdd taktım. 2 gün önce öylesine bir fiyatlarına bakayım dedim. Aynı cihaz 4000 tl ye satılıyor, stoklarda yok tabi. Şu zamanda 2 bin liraya filan alınacak laptop pek işinizi görmez. Standart bir notebook olur ve verimli çalışmaz. En azından 3500 ü filan gözden çıkarın veya ikinci el bakın
pixeel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
git ikinci el macbook pro al tasarım yapacaksa, başı ağrımaz
Semihs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Air ile tasarım işleri yapamazsın. Macbook PRO 2015 min alman gerek. 13" veya 15"
neto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam mac kullanmadım ama benim bildiğim tasarım için olacaksa ekran büyük olur. 15.6 inc bile bazen yetersiz kalırken 13.3 yeter mi bilmiyorum. Performansına yorum yok ancak ekranı kafamda soru işareti oluşturdu. Şayet ben kendime alacak olsam msi veya monster serisi düşünürüm.
delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eksi Yönleri;
- İ5 çok düşük grafik için yetmez,
- 8 Ram bazı durumlarda yetersiz kalır,
- Ekran retina değil
- 128 ssd bir süre sonra yetmez minimum 240 olmalı
- Ekran boyutu tasarıma uygun değil (1 yıl kullandım) Özellikle dergi tasarımlarında kafayı yedirtir insana, gözlerinizi bozar. En az 15. (17 ekran artık üretilmiyor eski serilerde var)

Artı Yönleri;
- Hafif (sırt çantanda dünyayı dolaş orada olduğunu unutursun)
- Şarjı harika gidiyor
- Pratik küçük

Öneri;
2.el bile olsa bu paralara 2015 Pro Retina almanız daha doğru olacaktır. Piyasada i7 16 ram retina 240 ssd olan makinalar mevcuttur. Ben dolar artmadan sıfır gibi makinayı 4600 e aldım. Şimdi satmaya kalksam 6000 dan aşağı istemem o ayrı

Takıldığın birşey olursa imzamda WhatsApp var yazmaktan çekinmeyin.

ne olursa olsun mutlaka apple alın.
teşekkür ederim hocam.

sağolun arkadaşlar önerileriniz için.