T_PLaMeN_R adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Annenin ölümü sonrasında, geriye kalan miras, yasal mirasçılarına geçiyor. Annenin ölümü ile de baba yasaya göre anneninin malvarlığının dörtte birine sahip oluyor. Geriye kalan dörtte üç hisse de çocuklara intikal ediyor.

Anneden kalan mirasa sahip olan bir babanın başka biriyle evlenmesi ve çocuğunun da olması durumunda; babadan kalan miras yine eşe ve tüm çocuklara aynı oranlarda kalıyor

kanun değişmediyse böyle
doğru mu anlamışım diye tekrarlıyorum hocam anneden kalan miras babaya ve çocuklara bölünüyor bu babaya kalan miraz da yeni eşe bölünüyor çocukların payı duruyor ?

hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim bir sorum daha olucaktı peki ben dava açtığım zaman eline kağıt gittiğinde arsayı hemen başkasının üzerine yaparsa nasıl bir yol izleyebilirim ?

bilgicinitr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
edemez
MertBirden adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar vasiyet yok ise ortada kendiniz hak idda ederek dava açabilirsiniz. Sonrasında aileye katılanlar yani diğer evlilik dahil edilemez. Sadece siz , kardeşiniz , babanız hak sahibi olur. Arsa ederi tapuda hesaplanılır 3/1 Pay olarak bölünür.
Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun

yardımlarınız için teşekkür ederim bir sorum daha olucaktı peki ben dava açtığım zaman eline kağıt gittiğinde arsayı hemen başkasının üzerine yaparsa nasıl bir yol izleyebilirim ?