türktelekom ayni şekilde her ay 60 tl fazla para ödüyorum. kılıfına uygun savunma yapıyorlar sikayet etmek istedim. polis bile başarısız olacağımı söyledi. illaki bir bedel bulup bu yuzden aldik diyecekler. online islemlerde bos yere 10 mb için 60 tl fazla yazdığı görünüyor. ama polis bile bunu yok edip yine haksiz çıkabilecegimi soyledi.
Hocam olay şu.
Turkcell'in cıkarmıs olduğu bir borc bakiyesi vardı. Avukatlık olduktan sonra bilgim oldu ve bilgim olduğunda ödedim. Ancak tutar banka hesabımdan çekiliyor fakat turkcell diyor ki borç ödenmedi.
hizmet@turkcell.com.tr adresine dekontla birlikte açıklamalı bir mail atın dediler gönderdim.
Yasal olarak 15 gün süre içinde dönüş yapmaları gerekirken bugün 43. gün bırakın dönüş yapmayı yüzlerce kez arayıp muhatap bulamadım.
Maaş haczi geldiğine göre icralık bir dosyanız var. 43 gün önce ödediğiniz bir dosyanın dekontunu turkcell müşteri hizmetlerine iletmek yerine ilgili avukata ulaşarak borcumu ödedim dosyamı kapatın diyebilirdiniz. Onlarda size gerekli incelemeyi yaptıktan sonra dönüş yaparlardı. Eğerki yapmadıysalar tekrardan görüşüp acilen dosyanızı kapatmak istediğinizi, kapatılmadığı taktirde şikayet edeceğinizi söylebilirdiniz.
Sorduğunuz soruya gelecek olursak dava açtığınız durumda eğer icradan dosyanın kapanmadığı görülür ise siz haksız duruma düşer ve karşı tarafa dava açma hakkı doğar. Her şeyi iyi hesaplayıp ona göre dava açmanızı tavsiye ederim.
Hocam avukatlık calısan bir şahıs ilgileniyordu dosya ile. Kendisine de dekontu ilettim. 15 gün sonra başka biri yine aynı avukatlıktan arayıp resmen şunu dedi.
Evine haciz gönderirim, beni alakadar etmez dekont. aynen tavır konuşma bu.
Ben ne yaptım?
Avukatlığın bağlı olduğu büroya şikayette bulundum. 2 gün sonra beni avukat bilakis arayıp çalışanı adına özür diledi ve bir daha aramayla rahatsız edilmeyeceğimi söyledi.
Elle tutulur haklı sebepleriniz varsa korkmayın açın davayı !
Hocam Turkcell'in yasal destek süresi 15 gün. Yani 15 gün içinde çözüme ulaştırması gerekiyordu. Avukatlıkta bu süreyi baz almıstı bize ulaşır diye ama bugün 43. gün
eski bir tcell çalışanıyım. faturayı nereye ödediğinizi öğrenebilir miyim? umarım fatura ödeme merkezi değildir.
Turkcell.com.tr 'nin web kanalından yaptım hocam.
Dekont ve mail zaten mevcut.