e o zaman linç başlasın

1- Bir tane ahrefs alayım, buradan rakiplerin linklerine ve anchor textlerine bakayım. Eee? Sonra da gideyim onun aldığı linkleri veya ona yakın düzeyde linkler alayım. Bana göre bu saçma niye mi?

Cevap: Ahrefs alayım buradan rakiplerin linklerine ve anchor text'lere bakayım mantığıyla bakıyorsanız zaten seo'ya bakış açınız zaten yanlıştık. Rakip analizi rakiplerin link aldığı yerden link almak için yapılmaz bu açıdan yapılıyorsa zaten yanlış yapılır. Rakiplerin link inşaasını öğrenmek ona göre kendi deneyim ve tecrübelerinden yararlanarak tanıtım yazıları alınır. (Ayrıca anchor text üzerinden link almak %100 doğru olduğunu kim size söyledi)

***"20-30 tane çöp site oluşturup, ya da bulup. Bunları önceden disallow ederim, sonradan kendime buralardan link çıkışı yaparım." bu cümlene cevap bile vermek istemiyorum.
Cevap: Firma kendi ayağına sıkmaz diyorum arkadaşlar nedenlerini detaylı olarak açıklayacaktır.

***"Manuel ya da bir program ile rakiplerin nerelerden hit aldığına bakarım. O kelimedeki genel işleyişe bakarım. Kullanılan anahtar kelimeler, tema seçimi, sitelerin meta açıklaması başlığı gibi temel şeyler. 10X content mantığında içerisinde yazı geçen her şeyi daha anlaşılabilir ve dikkat çekici hale getirmeye çalışır, kısacası onların yaptıklarından daha doyurucu şeyler hazırlamaya başlarım."

Cevap: Zaten cevabı bir nebze olarak kendin vermişsin burda Seo denilen şey sadece Google gibi düşünmek değil tam tersine google zaten kullanıcı odaklı düşünüyor. Kullanıcı gibi düşünüp siteyi iyileştirme çalışmalarıdır. Seo uzmanı mantığını kafanızdan silin seo uzmanının elinde sihirli değnek yoktur. Üfleyip siteyi yukarı çıkarmayacaktır. Siteyi hem iç hem dış optimizasyon çalışmaları yaparak (içerik konusunda bile) siteyi optimize etmesi sonucu google'ın ödüllendirmesini beklemektir.

Eleştirin: Arkadaş aynı kategorideki adam sana neden link versin, hem de bunu dofollow olarak versin. Hadi verdi diyelim bunu tam anahtar kelimen ile vermesi ne kadar doğal? Sen iş yaptığın bir yerde rakibine yardımcı olur musun?

Cevap: Tanıtım yazısı alırken zaten sadece dofollow üzerinden backlink almanın doğru olduğunu kim size söyledi ki ?
Dofollow ve Nofollow dengesini bir arada tutmak gerekiyor. Bu nedenle zaten sosyal medyanın seo açısından önemli olduğu söyleniyor. (Doğal sosyal medya kullanımları) İmleme mantığındakiler değil.

Eleştirin: Linkim nofollow olsa da, dofollow olsa da, farklı bir kategoriden olsam bile insanlara hitap edip siteyi sevdireyim. Zaten Google bunun sinyalini alamayacak kadar salak değil.

Cevap: Tanıtım yazısı alırken zaten kategori baz alınmaz hedef kitlesi baz alınır. Yine aynı kategorilerden link alırım mantığınız yanlış bir mantıktır. Emsal kategorilerden link alınır deseydiniz neyse...
(Devamlı aynı kategoriden dofollow backlink alırsanız ve bu site link çöplüğüne döndüyse google bunu zaten yemez.) Backlink çeşitliliği de buna denir.

Cevap: Kısaca anlatmak gerekirse benim bir kadın giyim üzerine e-ticaret sitem var. Kadın blog sitesi var makyaj üzerine içerik üretiyor. tanıtım yazısı almamız için diğer birçok kriterlere de uygunsa buradan tanıtım yazısı alabiliriz. Çünkü hedef kitlesi benzerliği

3 - Benim sitem salisede açılsın, efendime söyliyeyim en özgün tema bende olsun ssl falan da kurayım kafaya çıkayım. Bana göre sadece bunla yetinmek de saçma niye mi?

Cevap:
Kullanıcı deneyimi diyorsunuz haklısınız Sitenizin hızlı bir şekilde açılması da kullanıcı deneyiminin en büyük etkenlerindendir. Kim açılmasını bekleyeceği site de kalmak ister Sadece bununla yetinmek saçma değil mi diye sormuşsunuz Cevap veriyorum. SAÇMA Hangi seo uzmanı site hızınız iyi olsun ssl olsun bu kadarı yeter dediğini duydunuz? Yüzlerce hatta binlerce iyileştirme çalışmaları mevcut seo tek bir kritere dayanmaz.

----------------------------------------------------------------------------

Cevaplarınız ve sorularınız bir biriyle çelişiyor. Aslında cevabını bildiğiniz en azından fikir sahibi olduğunuz soruları burada hangi amaçla sorduğunuza dair hiçbir fikrim yok.

Seo uzmanları tanıtım yazısı al kesin birinci sıraya çıkarsın diye bir şey söylemez söyleyemez söylerse yalan söyler!
Burada seo yoktur diyerek aslında cevaplarınız da birçok seo kriterlerine değinmişsiniz. Fakat açıkcası yanlış seo çalışmalarına maruz kalan insanlar da sizin bu yazdıklarınıza destek olacaktır. Fakat seo denilen kavramı hala insanlar kavramış değil. Seo da amaç birinci sıraya çıkartmak değil. İyileştirmektir. Bu iyileştirmelerin karşılığında Arama motorları ödül olarak sizi üst sıralara taşır. Eskiden kalma Seo bilgilerinize reset atın SADECE tanıtım yazısı alıp üst sıralara çıkmayı beklerseniz daha çok beklersiniz. Seo bir bütündür. Seo uzmanı site sahiplerinin göremedikleri bu eksiklikleri yanlışları görür ya düzenler ya da düzenlenmesine destek sağlar. Bu cümleleri de hangi vasıfla yazdığımı söyleyeyim. 7-8 senedir birçok kurumsal firmada dijital pazarlama departmanında görev yapmış veya yöneticilik yapmış biri olarak söylüyorum.