Öncelikle SEO konusunda her ne kadar yeni olsam da yıllardır ben bu işi yapıyorum diyen insanların bile saçma şeyler yaptığını düşünüyorum. Ek olarak ben seocu da değilim çok iyi yerlerde sitelerim de yok ama kendi sektörümde başarı elde ettiğimi söyleyebilirim. İçimdekileri buraya dökerek linç edecek arkadaşların mantıklı linç etmesini rica ediyorum.
Genelde herkesin başlangıcı şu şekilde oluyor;
1 - Bir tane ahrefs alayım, buradan rakiplerin linklerine ve anchor textlerine bakayım. Eee? Sonra da gideyim onun aldığı linkleri veya ona yakın düzeyde linkler alayım. Bana göre bu saçma niye mi?
Sebebi: Bugün bir kelimede otoriterim diyelim. Her türlü beni taklit edecek insanlar olacak bunun farkındayım. Bunlarla uğraşmanın en kolay yolu da rakipleri kandırmak değil mi zaten? 20-30 tane çöp site oluşturup, ya da bulup. Bunları önceden reddederim, sonradan kendime buralardan link çıkışı yaparım. Rakip de görür sazan gibi aynı linkleri alır kendi ayağına sıkar.
Doğrusu: Manuel ya da bir program ile rakiplerin nerelerden hit aldığına bakarım. O kelimedeki genel işleyişe bakarım. Kullanılan anahtar kelimeler, tema seçimi, sitelerin meta açıklaması başlığı gibi temel şeyler. 10X content mantığında içerisinde yazı geçen herşeyi daha anlaşılabilir ve dikkat çekici hale getirmeye çalışır, kısacası onların yaptıklarından daha doyurucu şeyler hazırlamaya başlarım.
2 - Ben asla başka kategorideki sitelerden link almam, ben illaki benim kategorimle aynı olan siteden link alacağım. Bana göre bu da saçma niye mi?
Sebebi: Arkadaş aynı kategorideki adam sana neden link versin, hem de bunu dofollow olarak versin. Hadi verdi diyelim bunu tam anahtar kelimen ile vermesi ne kadar doğal? Sen iş yaptığın bir yerde rakibine yardımcı olur musun?
Doğrusu: Google sıralaması için değil, ilgi çekici yazılar hazırlayıp kullanıcılara burada vakit geçirteyim. Linkim nofollow olsa da, dofollow olsa da, farklı bir kategoriden olsam bile insanlara hitap edip siteyi sevdireyim. Zaten Google bunun sinyalini alamayacak kadar salak değil.
3 - Benim sitem salisede açılsın, efendime söyliyeyim en özgün tema bende olsun ssl falan da kurayım kafaya çıkayım. Sadece bununla çıkacağını düşünmek saçma niye mi?
Sebebi: Sen o kadar uğraşmışsın, Google'ın istediği gibi bir site yapmışsın buraya kadar herşey tamam ama kullanıcı burada durmuyorsa bunun ne anlamı var?
Doğrusu: Adamların istediği şey zaten kullanıcı deneyimi, kendi sektörümde sitelerin 1000'den aşağı içeriği yok. Ben 15 tane kendim seçerek içerik bulup ekliyorum. Aradıkları şeyi geldiklerinde buluyorlar. Buradan başka da bir siteye gitmiyorlar ve arama yapmıyorlar. Temam bana özel olmasa ne olur? Ben tüm bunlara rağmen bu adamları burada tutup onları bilgi açısından doyuruyorum.