coder7 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar, adwordstan siteme aylık 900-1000, maksimum 1400 TL reklam harcaması oluyor. Bu harcamalar yakın zamanda büyük bir sorun çıkarır mı? vegilendirmesi nasıl oluyor? sadece KDV mi ödüyoruz? ve vergi ödemek için şahıs şirketi kurmamız mı gerekiyor acaba?

bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim. hepinize bol kazançlar.
merhaba, firmam için aylık ortalama 2000-2500 tl gibi bir google adwords harcaması yapıyoruz. Bunu gider olarak göstermem gerekiyor elbette resmi olarak devlete bu gideri bildirmeniz lazım. Bende bu yüzden muhasebecimizle görüştüm KDV2 sistemi gibisinden bir olaya tabii tutuluyor. Şöyle ki; bu ay 2.000 tl olan reklam harcamam için devlete 800tl vergi ödeyeceğim. Devletten 600tl kdv indirimi alacağım. Yanii kestiğim faturalardan vb. o 600 tl düşülecek. Böylece gider göstermiş oluyoruz bu miktarı. Çünkü şirket hesabından yapılan bir reklam harcaması varsa bunu devlete bildirmeniz gerekli. Eğer şahsi hesabınızdan felan reklam alıyorsanız bir problem yok gider göstermem ben bu parayı öyle atıyorum google için diyorsanız hiç bir sorun yok. Resmi olarak bir görünümü olmayacaktır.