constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dediğimi tamamen yanlış anlamışsınız. Benim burada demek istediğim şey farklıydı.

Muhteşem Yüzyıl çıkana kadar Osmanlı yı kim biliyordu? Kaç yılında kuruldu, nasıl kuruldu, nasıl bir imparatorluktu kaç kişi biliyordu? Osmanlı tarihi öğreneceğim diyene hapis cezası mı veriliyordu? Birileri çıkıp ecdada hakaret ediliyor diye çıkış yapınca millet bir geçmişi olduğunu öğrendi.

Şöyle bakalım sokağa, şu anda bulunduğumuz foruma, sosyal medyaya. Kaç kişinin birbirine saygısı kalmış, kaç kişi bu memlekette farklı dinden, renkten, ırktan insan beraber yaşamışsa bende yaşayabilirim diyor, kaç kişi bir hata yapınca özür dilerim demeyi gururuna yediriyor, kaç kişi aman şu devletin malı öte dünyada hesabı sorulur diye imtina ediyor, kaç kişi eşim bana Allah'ın emaneti diyor, kaç kişi helal lokma kazanmak için kılı kırk yarıyor? Geneline baktığınızda bunların çoğu yapılmıyor. O yüzden izlediğimiz diziler dizilerde kalıyor.

Ayrıca tarih reyting yada siyaset uğruna çekilen dizilerden öğrenilmez. Kütüphanelerde okuyacağınız Osmanlı tarihi kulaktan dolma anlatılan bilgilerden çok daha farklı. Siz en iyisi ecdadımızı tarih kitaplarından öğrenin. Ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Doğru diyosun hocam. Fakat ben tarihi dizilerden öğrenmeli demiyorum, böyle tarih dizileri farkındalık ve bilinç oluşturuyor. Bu farkındalıkla insan araştırma yapıp tarihini öğreniyor.