Tecrübelerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler.

Seo konusunda hobi anlamında 12-13 yıllık tecrübem var fakat bu konuda çok deneme yapan biri değilim. Seoyu ve neyin etkili, neyin başarılı, neyin başarısız olduğunu kavrayabilmek için çok sayıda deneme yanılma yapılması gerektiğini düşünüyorum. Tabi burada talip olduğunuz sektör ve kelimelerin rekabet seviyesinin de önemli olduğu malum.

5-6 ay önce rekabeti yüksek diyebileceğim bir alanda deneme yapmak için 3 kelimeden oluşan tam keyword alan adı kayıt ettim. Ana dizine statik 5-6 sayfadan oluşan bir yapı kuruldu. Ana dizinde içerik var fakat makale, yazı şeklinde değildi. Sosyal medya hesapları açıldı.

Birkaç ay hiçbirşey yapılmadı. Adsense için daha sonra alt dizine blog kuruldu. Bloga sektördeki en rekabetçi en çok aranan arama başlıklarıyla oldukça kaliteli 15-20 içerik girildi. Bu makalelerin bazılarının sektörde şimdiye kadar olmadığını ve yazılmadığını söyleyebilirim. Az miktarda link havuzumda kaliteli gördüğüm benzer ve yakın içeriğe sahip birkaç backlink vs. edinildi.

Aslında hedefim niche sayılabilecek arama hacmi nispeten az 3 kelime tam keywordde ilk sayfaya hatta ilk sıraya getirmekti. Ama 5-6 ayda domain adıyla eşleşen rekabeti az 3 kelimede değil rekabeti yüksek 2 kelimede daha çok yükseldi ve hatta 2. sayfaya gelerek 1. sayfayı zorla hale geldi Mesela bu durum beni memnun etse de belki edinilen birkaç backlinkle alakalı bir durum ama cidden neden böyle olduğunu anlamlandırmak ta kendi kendime zorluk çekiyorum. Yeni bir proje zamanla oturacaktır.

Demem odur ki az çok hepimiz seo konusunda bilgiye sahibiz. Açtığımız tüm projeler tutacak gibi birşey elbette söz konusu değil. Tüm analizlere ve beklentilere rağmen Google bizi şaşırtmaya devam edecek gibi duruyor.