@Coskun; etiket için teşekkür ederim kardeşim Konuyu tamamen okudum ancak forumun barındırdığı içerik ve dolayısıyla hitap ettiği kitle çok kapsamlı olduğu için başlık açısından sonu gelmeyecek bir etkinlikten bahsediyoruz gibi geldi bana

Hal böyle olunca, naçizane fikrim; eğer "Bilişim Kongresi" (bu bile çok kapsamlı bir tanım) tadında bir şey düşünüyorsanız önce ana alanları, sonra bu alanların temel başlıklarını listelemek ve buna göre hareket etmek yönünde. Örneğin bu kapsamdan bakınca SEO yerine artık nesnelerin interneti, blok-zincir, finans teknolojileri gibi konuları değerlendirmenin daha mantıklı olacağını düşünüyorum. Ancak "R10, bir webmaster forumudur. Dolayısıyla sadece web ve bu alanı doğrudan etkileyen konuları ele alalım" düşüncesiyle hareket edilecekse buna göre bir değerlendirmede bulunmak daha doğru olur düşüncesindeyim. Diğer türlü bu işin sonu Tedx çünkü

Düşünülmesi ve karar verilmesi gerekliliğine inandığım bir naçizane fikir daha; bu etkinlik ile gelen konuşmacılardan başarı öyküsü ve öneri almak yönünde bir içeriğe mi odaklanılmalı yoksa onlardan sinsice know-how koparmanın yolları mı aranmalı? Açıkçası ne yazık ki bir çok etkinlikte karşılaştığım başarı öyküsü dinlemek ve derinliği olmayan öneriler almak bana mantıklı gelmiyor. Ancak, örnek vermek gerekirse, konuşmacıdan, kendisine sahnede sorulacak bir olay incelemesi (gavur deyimiyle; case-study) üzerinden neler yapabileceğini öğrenip ondan bilgi koparmaya çalışmak çok daha verimli olacaktır diye düşünüyorum.

Sevgiyle.