aLKaDraZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu videomu hocam.

https://www.youtube.com/watch?v=Bbz-L-i8obk

Valla hocam hosting firmaları yardım etmiyor malesef. Yardım ediyor gibi gözüküyorlar. Şimdi bu postumu görüp biz yardım ederiz paketlerimiz şunlar diyip. Paketi sattıkdan sonra işleri yokuşa sürüyorlar. Tabi yapanları tenzih ederim.
Evet o video ile temelde linux kurulumu ve kullanımı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bunun üzerine istediğiniz paneli kurarak karıştıra karıştıra bilgi sahibi olacaksınız. Bunu size kimse kısa sürede öğretemez.

Bir panel ile beraber çokça servis kurulmakta ve bu servislerin hepsi hakkında bilgi sahibi olmanız gerekiyor buda zaman ister : ) ilk defa windows işletim sistemi kullanan birisi güvenlik ve performans optimizesi yapamaz dimi bu işte böyledir ilk defa linux kurmuş kullanmış ilk defa üzerine bi panel yada bi yazılım kurmuş birisi güvenlik ve performans optimizesi yapamaz.

Çokça dosya ve çokça çalışan servis var düzenlenmesi gereken bunları ezberlemek ve bilmek zaman gerektirir, hatta kimisini zaman bile kurtaramaz bi yerden sonra öğrenemez.

Yaptığını sananlar var onlardan hiç bahsetmiyorum.

Öyle forumdada her güvenlik ve performans optimizesi yapıyorum diyenede inanmayın : )

Kısacası bu işi yapabilmeniz için geniş zamanlı bir bilgi birikimine + deneyime sahip olmanız gerekiyor, malesef.