Biraz abartı olmuş fiyatlar ve heryerin adeti farklı bu adetlerin zaten ben aslında herşey yarı yarıya olmalı ozaman karşı tarafın ailesi birşey isteyecek olur ise ona göre ister mutlaka hem de 2 tarafta daha rahat düğün yapar. Benim şuanki masraf şeklim ve Benim ve kızın aldığı şeylerin maliyeti şu şekilde.
Tektaş pırlanta olması şart değildir madi imkan neye elveriyor ise o alınmalıdır. 300-500 tl civarında taşı değersiz tek taşlar da alına bilir illa pırlanta diye bakılır ise de 2-3 binliraya da pırlanta tek taşlar mevcuttur. x marka firmasının sattığı pırlanta yüzük 5k iken benim taşıı alarak yaptırdığım pırlanta yüzük 3k falan alınacak yerde önemlidir tektaşın pırlanta olup olmaması da.
Ben evlenem tetklifin de veridğim tek taş pırlanta pırlanta taşlar kendimde mevcuttu vitrinden tektaş yüzük beğendim taşlarını değiştirdim sadece. Altın maliyeti 200-300 tl civarı oldu.
Nişan kıyafetlerini ben aldım hem elbiseyi hemde takım elbiseyi.
Nişan ayakkabılarını kız bana ben kıza aldım.
Alyans : Ben kıza kız bana aldı. toptancıdan aldımdirek.
nişan için çiçek , çikolata , nişan pastası , tuzlu pasta , lokum bunları ben aldım.
Beyaz eşya: kız aldı
Yemek takımı : kız aldı
Elektriikli ev aletleri : kız aldı
Mobilya : salon + yemek odası ben aldım. Yatak odası kız alacak.
Kına ve düğün salonu : Bana kitlendi 2 side nasıl bir saçmalık hala anlamış değilim bu işi. Hala ayar oluyorum kimse çıkarıp 1 kuruş yardım etmiyor :@
perde ve halı : daha bakmadım fiyat bilmiyorum. Ama bana kitliyorlar bunu biliyorum
Gelinlik : Gelinliği ben alıyorum. 2.500 tl den başlıyor fiyatlar. Beğendiği modeli dike biliyorlar.
Damatlık : Kız düşünsün artık

işin şakası
Bindallı : Buda bende bu adetleri hiç sevmedim. En düşük 1000 tl kira diyorlar. Gelinlikçi ile anlaşmaya göre gelinliğin yanında bindallı için kira parası almıyorlar.
Gelin ayakkabısı :Bana kitleniyor kaçarı yok
Gelin kuaförü : Düğün salonu porselen makyajı ıvır zıvır karşılıyor masraf olacağını zannetmiyorum.
Fotoğraf çekim ve albüm : Düğün salonu ile olan anlaşmanıza göre dahil de oluyor dahil olmuyor da. 500 tl ile 1000 tl arasında değişiyor. Bana beleş
Takı seti : Hep takıyoruz da bakalım bize ne takılacak merak ediyorum ağırlığımca altın isteye bilsem keşke
Gelin bohçası : Bu ansıl bir saçmalık çözemedim zaten sanki kız kaçırıyorum.
Düğün müziği : Birşey anlamadım ama davul zurna ise 300 tl civarın da.
Nikah işlemleri : Bilgi sahibi değilim
Davetiye : Bir çok yerden fiyat alın modeline kalitesine vs göre fiyat değişiyor ve her yer farklı fiyat veriyor. 1krş bile oynasa ucuz olan yere yaptırın 1krş 1 krş
Tektaş maliyetim : 300 tl
Nişan elbesi : 450 tl
Nişan takımı : 850 tl
nişan ayakkabısı : 100 tl
çiçek + çikolata + nişan pastası + tuzlu pasta + lokum : 600-700 tl civarı tut büyük ihtimal
Alyans : 900 tl kız da bana 850 tl ye aldı.
Beyaz eşya : 11000 tl
Yemek takımı : 4,500 tl civarına alındı karaca dan.
Küşük ev aletleri : 4,500 civarına alındı karaca dan.
Kına ve düğün salonu : 6,500 tl ila 9.500 tl arasın da hafta içi ve hafta sonu şeklinde fiyatı değişiyor.
perde ve halı : daha bakmadım fiyat bilmiyorum
Gelinlik : 2,500 tl ile 3.500 tl
Damatlık : Kız düşünsün artık
Bindallı : 1000 tl kiralaması. Gelinlik alana yanında bindallı kirasına ücret almayan yerler var.
Gelin ayakkabısı : Düğün fuarın da sorduğum da 150 tl ile 300 tl arasınday dı
Gelin kuaförü : Düğün salonu porselen makyajı ıvır zıvır karşılıyor masraf olacağını zannetmiyorum.
Fotoğraf çekim ve albüm : Düğün salonu ile olan anlaşmanıza göre dahil de oluyor dahil olmuyor da. 500 tl ile 1000 tl arasında değişiyor. Bana beleş
Takı seti : Daha maliyetimi hesaplamadım.
Gelin bohçası : Hesaplamadım
Düğün müziği : Birşey anlamadım ama davul zurna ise 300 tl civarın da.
Nikah işlemleri : Bilgi sahibi değilim
Davetiye : tane bazlı 1-2 tl civarında idi yanlış hatırlamıyor isem.