Ben olsa hic kendisiyle muhatap olmam zira faydadan cok zarar getirir.
Görüntüleri polise verir ve davaci oldugumu söylerim.
Avukata verir ve sahis görüsmek isterse de avukatimla konusun derim.
Mahkemeye versin hesabini.
Parasini ödeyecekse de avukata ödesin.
Birebir iletisimle iyi sonuca varma imkani yok.
Edit: Sonradan tüm mesajlari tek tek okudum. Herkes ayri telden caliyor.
Öncelikle dogru parketseydin diyenler olmus. Dogru park edememis olabilir, amatör olabilir, bayan söför olabilir.
O adam parkettiginde orada farkli araclar park ediyor ve ondan dolayi böyle parketmek zorunda kalmis olabilir.
Insanlik hali, herkesin basina gelebilecek bir konu.
Evet insani sinir edebilir ama sinir oldugumuz icin kendimiz bir karar verip ceza kesme haddimiz yok.
Bu dünyada mahkemelere, öbür dünyada Allaha birakilmis bir konu bu "hakedenin hakkini verme" konusu.
Son derece psikopatca gelmekle beraber yine de o ihtimali konusalim
Adamin silecekleri mi kirilacak, boya sökücü mü kullilacak? Buna mahkeme karar vermeli.
Sen ben veremeyiz, karari veremedigimiz gibi uygulayamayiz da. Biz insaniz, sade vatandasiz.
Bir zarara ugradiysak dava acariz, sikayet ederiz ve bekleriz.
Diyebilirsin ki uzun sürüyor, dogru, sürebilir ama diger yollarla zararini tazmin etme ihtimalin yok ki.
O sadece senin silecegini kirmis, sen nasil sinirleniyorsun, sen ona aynisini/ daha fazlasini yapinca o adam ne hissedecek?
Muhatap olmamayi, cezayi devlete birakmayi ögrenmek zorundayiz.
Kisi sadece kendi canina kast edilince kendini savunmak icin dozunda karsilik vermeli.
2014 yilinda Türkiye'de tatildeydim. Dogup büyüdügüm sehir Ankara'da araba kullanirken kirmizi isikta durdugum icin arkamdaki adam yanima kadar yanasti ve camdan bana agir bir küfür etti. Cevap bile vermedim, kirmizi da gecemedigim icin plakayi o an alamadim, takildim pesine plakasini aldim, yüzünü zaten görmüstüm. Önce 155'i aradim, kirmizida gectigini bildirdim, olay yerini ve saatini. Sonra avukatima bilgi verdim 5bin lira tazminat davasi actik hakaretten, dava gelirleri de sehit ailelerine bagislansin istedim, kendime degil.
Mahkeme 1,5 yil sürdü. 4400 Lira tazminat cezasina hükmetti mahkeme. Bagislandi dernege, konu benim acimdan konu kapandi.
Ben adama dava acmak yerine o an agiz dolusu sövseydim adam 1,5 yil sonra unutmustu.
Dövsem yüzünü gözünü morartsam iyilesmisti.
Öncelikle bu süre icinde ikinci bir konu olmamasi icin o adami dava sürecinde "insan gibi davranmasini" saglamis olduk.
Ayrica o yada bu sebeple evine giden mahkeme evraklari adami ister istemez bu süre icinde huzursuz hissettirdi ve konuyu tekrar tekrar hatirlamasini sagladi.
Üstüne 1,5 yil sonra da para cezasi ödemek zorunda kaldi.
Böyle tiplerin parasini alacagina canini al.
Eminim ki karar günü karsisina cikip simdi senin yüzüne karsi sülale boyu söveyim, sen de cevap verme, kabul ediyorsan davami geri cekeyim desem biraz hir gür cikartir ama kabul ederdi.
Yok öyle kolay kurtulus, ödesin ki unutmasin.
Bir dahaki sefere söyleyecegi cümlenin kelimesi kaca geliyor bi hesap etsin.